Denizli'nin 2050 Yilina Kadar Olan Su Yönetim Stratejisi Planlaniyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI, Sürdürülebilir Sehirler Projesi Entegre Kentsel Su Yönetimi Plani Bilgilendirme Toplantisi yapildi. Denizli’nin bir bütün olarak ele alinip suyun tek merkezden kontrol edildigi proje ile kentin 2050 yilina kadar olan su yönetim stratejisi planlaniyor.

Denizli'nin 2050 Yilina Kadar Olan Su Yönetim Stratejisi Planlaniyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DESKI) Genel Müdürlügü, Sürdürülebilir Sehirler Projesi Denizli Entegre Kentsel Su Yönetimi Plani Bilgilendirme Toplantisi’nin 2’ncisini düzenledi.

Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapilan toplantiya, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Büyüksehir Belediyesi DESKI Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Müdür Yardimcisi Halil Ibrahim Buldas, Büyüksehir Belediyesi DESKI’de görevli daire baskanlari, ilgili kurum temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Denizli’nin gelecek su yönetim stratejisinin belirlenmesi amaciyla yapilan toplantida kentin kisa, orta ve uzun vadelere ayrilmis eylem plani ortaya konuldu. Denizli’nin bir bütün olarak ele alinip suyun tek merkezden kontrol edildigi proje ile kentin 2050 yilina kadar olan su yönetim stratejisi planlanirken, söz konusu altyapi yatirimlari hakkinda ilgili kurumlar, mahalle muhtarlari ve vatandaslara bilgi verildi.



“Su hayattir”

Baskan Zolan toplantida yaptigi konusmada kuraklik, göç, sehirlesme, sanayilesme ve vahsi tüketim gibi farkli nedenlerden dolayi su kaynaklarinda sikintilar yasandigini, bu nedenle suyun geleceginin belirlenmesi için bu projenin çok önemli oldugunu söyledi.

Bunun yaninda afetlerin önüne geçilmesi adina da çok detayli bir çalisma yapilmasi gerektigini kaydeden Baskan Zolan, tüm planlamalarda Denizli’nin bir bütün olarak ele alindigini vurgulayarak, “Su hayattir. Hele ki küresel isinma, iklim degisikligi gibi olumsuzluklarin yasandigi bu dönemde projemizin baslamasi ayri bir anlamli. Ben bu projeyi çok önemsiyorum” dedi.



"Denizli’den Çin Seddi’ni geçen, Pekin’e varan bir alt yapi yapmisiz”

Denizli Büyüksehir Belediyesinin altyapida bu güne kadar çok yogun yatirim yaptigini belirten Baskan Zolan, “2014 yilindan bu güne dösedigimiz içme suyu, yagmursuyu ve kanalizasyon hatlarini uç uca ekledigimizde 7 bin kilometrenin üzerine ulasmisiz. Denizli’den Çin Seddi’ni geçen, Pekin’e varan bir alt yapi yapmisiz” diye ifade etti.

Projeye katki sunan herkese tesekkür eden Baskan Zolan, “Bu dünyada yasiyorsak, su kullanimina çok dikkat etmemiz gerekiyor. Hassasiyetle suyumuzu korumamiz gerekiyor. Büyüksehir Belediyesi olarak Iklim Degisikligi Eylem Plani hazirladik. Bu plan bizim için bir kilavuz. Büyüksehir Belediyesi ve DESKI olarak kendi ödevimizi yapma konusunda gayret gösteriyoruz. Insallah bu çalismalar tüm dünyayi kapsayacak sekilde olur” diye konustu.

Kaynak: İHA