Çocuklardan Birini Dövüp Sokaga Atti, 4'Ünü Eve Kilitleyip Cezaevine Gitti

Adana’da bir kadin, cezaevindeki esinin bayram görüsüne giderken çocuklarindan birini dövüp sokaga atti, 4’ünü eve kilitledi. Pencerelerden bagirarak yardim isteyen çocuklar, 4 saat sonra annelerinin gelmesiyle evden çikartilarak Çocuk Sube Müdürlügü’ne götürüldü.

Çocuklardan Birini Dövüp Sokaga Atti, 4'Ünü Eve Kilitleyip Cezaevine Gitti
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Baris Mahallesi 52043. Sokak’ta meydana geldi. Sasha K. (32) uyusturucu madde sattigi iddiasiyla tutuklandi. Esi Nur A. (29) ise 2 katli müstakil evin giris katinda Muhammed (10), Rudeyne (8), Abdo (6), Besir (4), Rule (2) isimli 5 çocuguyla birlikte yasamaya basladi.

Dün anne Nur A., iddiaya göre ögle saatlerinde oglu Muhammed’i dövdü. Küçük çocugu mahallede de sürükleyen kadin, mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine oglunu birakti. Bu sirada küçük çocuk annesinden kaçti. Ramazan Bayrami nedeniyle esinin görüsüne gitmek için evden çikan Nur A., 4 çocugunun üzerine kapiyi kilitleyip cezaevine gitti.

Pencereden yardim çigligi

Evde kilitli kalan çocuklar, yoldan geçen vatandaslara pencere ve kapidan seslenerek yardim istedi. Mahallelinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Kapinin kilitli oldugunu gören ekipler, anne Nur A.’ya ulasarak eve çagirdi. Annenin cezaevinden gelmesi ise 4 saat sürdü. Bu sirada mahalleli kapiyi açmaya çalisti ancak basaramadi. Eve giris için izin alamayan ekipler de anne Nur A.’yi beklemeye basladi.

Annelerini beklerken evdeki çakmak ve biçakla oynayan çocuklari fark eden polisler, çocuklarin ellerindeki biçak ve çakmaklari alarak muhtemel bir faciayi önledi.

Abdo K., babasinin cezaevinde oldugunu söyleyerek, “Babam cezaevinde, annem babamin görüsüne gitti” dedi.



“Yazik bu çocuklara”

Gazetecilere konusan mahalle sakinlerinden Halit Oruç, annenin evlatlarina sürekli siddet uyguladigini öne sürdü. Oruç, “Çocugu boynundan tutmus dövüyordu. Biz de tepki gösterdik. Çocuklar evde kilitli, kadin da gitti. Babalari da uyusturucudan cezaevindeymis. Yazik bu çocuklara” diye konustu.

Yaklasik 4 saat sonra anne Nur A.’nin eve gelip kapiyi açmasi ile çocuklar disari çikarildi. Anne Nur A., ara sokaklarda yürürken bulunan oglu Muhammed ve diger 4 çocugu Çocuk Sube Müdürlügü’ne götürüldü. Anne Nur A.’nin emniyetteki islemleri sürüyor. Öte yandan çocuklarin evdeki bazi esyalari da pencereden disari atarken atik toplayicilarin o esyalari almaya çalismasi dikkat çekti.
Kaynak: İHA