Çanakkale'de Ebeveynlere Çocuklariyla Iletisimi Için Farkindalik Kampi

Çanakkale’de, anne ve babalarin farkinda ebeveynlik becerileri kazanacaklari ebeveyn yasanti kampi gerçeklestirilecek. 3 gün sürecek olan egitimlerde, ebeveyn kendini ve çocugunu yeniden kesfedecek.

Çanakkale'de Ebeveynlere Çocuklariyla Iletisimi Için Farkindalik Kampi
Çanakkale’nin Ayvacik ilçesine bagli Küçükkuyu beldesi Adatatepe köyünde 24- 26 Haziran tarihleri arasinda, Mindful Schools Institute (Farkanda Okullar Enstitüsü) öncülügünde yapilacak olan etkinlikte egitmenler; Psikodrama Terapisti, Mindfulness ve Sanat Terapi Uygulayicisi Psikolojik Danisman Zühre Korkmaz, psikodrama, sanat ve mindfulness uygulamalari ile bireysel yolculugunuzu destekleyecek. ‘Bir Ögretmenin Mutfagindan’ adli kitabi yazari Okul Öncesi Egitim ve Çocuk Gelisim Uzmani Serap Mutlusoy ise çocuklarinizin psikomotor, sosyal duygusal ve bilissel becerilerini destekleyebileceginiz atölye çalismalari gerçeklestirecek.

Ebeveynlik rolü, kisilerin hayatinda yeni doganla birlikte olusur. Bu sebeple yeni dogan, ebeveynleri için varolusunu onarmanin, yeniden dogmanin sansidir. Ebeveynler, bu rolü alirken kendi çocukluklarindan getirdikleri tamamlanmamis ya da yara almis rollerin çatismasi ile zorlanir ve yorulurlar. Ancak bu rolleri fark eden ebeveynler hem kendileri hem de çocuklari ile daha dogal, akista bir iliski gelistirirler.

Bu iliski ebeveyn-çocuk arasinda güvenli baglanmayi, güvenli baglanma, çocugun duygusal, bilissel ve sosyal gelisimini destekler. Çocugun ve kendi ihtiyaçlarinin farkinda, ebeveyn rolünün yaninda diger sosyal rollerinde de var olabilen ve ayni zamanda An ’da olabilen ebeveynler hem kendi potansiyelini hem çocugunun potansiyelini gerçeklestirebilir.

Oksijen deposun Kazdaglari’nin eteklerinde yer alan bu Adatepe köyünde sinirli sayida katilimcilarin yer alacagi egitimler, 2 gece 3 gün (konaklamali) arti 1 gün çevrimiçi paylasim ve süpervizyon destegi ile tamamlanacak.
Kaynak: İHA