Beyaz Cennete Akin

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale, Ramazan Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistin akinina ugradi.

Beyaz Cennete Akin
Termal sulari ve çevresindeki antik kentlerle her mevsim ziyaretçi agirlayan UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale Travertenleri’de Ramazan Bayrami nedeniyle yogunluk olustu. Tatili firsat bilen yerli ve yabanci ziyaretçilerin akin ettigi travertenlerde ara ara meydana gelen kuyruk renkli görüntülere sahne oldu. Kleopatra Antik Havuzunda hava sicakligina aldiris etmeyen vatandaslar termal suda yüzerek anin tadini çikardi. Farkli iller ve ülkelerden Pamukkale’ye gelen turistler bayramda bol bol fotograf çekilerek ani ölümsüzlestirmeyi ihmal etmedi.

“Çok büyük bir tarihi eser”

5 yil önce ilk kez geldigi Pamukakale’ye hayran kalinca bu kez ailesiyle birlikte yeniden Rusya’dan gelen Kseniya Sheleg ise "Ben daha önce geldim buraya oglumla birlikte o zaman 1 yasindaydi, 5 yil önce gelmistik. Çok güzel buluyorum, çok büyük bir tarihi eser UNESCO’ya dahil oldu. Herkesin görmesi gereken bir yer mutlaka. Nasil kaldi bu zamana kadar, çok güzel bakildi. Annem ile geldim bu sefer ve oglum, esimde geldi. Mutlaka görülmesi gereken bir yer, çünkü çok büyük bir tarihi eser. Herkese öneriyorum, tavsiye ediyorum bir kere mutlaka gelinmesi gerekiyor. Her sey bakimli ve keyifli" dedi.

Pamukkale’nin geçmis yillara göre daha da güzellestigini belirten Sükran Ramaks, “Izmir Karsiyaka’dan geliyorum, Pamukkale’yi muhtesem buldum. Tek kelimeyle harika diyebilirim. Daha önce 3 yil önce ve bundan 5 yil öncede geldim ama daha da güzel” ifadelerini kullandi. Pamukkale’yi arastirdiktan sonra geldigini ve hayran kaldigini belirten Derica Gandhi, “Pamukkale’de daha önce hiç gelmedim. Pamukkale benim hayalimdi ve ardindan internette arastirdim çok begendim. Burayi kesinlikle ziyaret etmem gerektigini anladim. Birlesik Krallik ’tan geldigim için çok mutluyum çekebildigim kadar çok fotograf çektim. Burayi gözlerinizle görmeniz gerekiyor. Tekrardan kesinlikle gelecegim, Türkiye’nin diger yerlerini de görmek istiyorum. Aileme ve arkadaslarima da tavsiye ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA