Bayburt'ta Yaylalar Koyun Sürüleriyle Renklendi

Bayburt’ta ilkbaharla birlikte yesillenen yaylalar, agillarindan çikarilan koyun sürüleriyle renklendi.

Bayburt'ta Yaylalar Koyun Sürüleriyle Renklendi
Küçükbas hayvanciligi gelistirmek, yerli irk koyun yetistiriciligini yayginlastirmak ve kirsalda yasayanlarin hayat standartlarini yükseltmek amaciyla hazirlanan ‘Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle her geçen yil küçükbas hayvan sayisinin arttigi Bayburt’ta yüzlerce koyun sürüsü uzun ve sert geçen kis mevsiminin ardindan baharin gelmesiyle beraber yaylalara çikarilmaya basladi.

Sabahin ilk isiklariyla birlikte agillarindan çikarilan koyunlar, gün batimina kadar yaylalarda otlarken, bahari sevinçle karsilayan çobanlar ise yaylalarda doga ile bulusmanin keyfini çikariyor.

Çobanlik yapan Ali Demir, baharin gelmesiyle birlikte aylarca içeride kalan koyunlarin agillarindan çikarilarak yeniden dogayla bulusturuldugunu belirterek, “Bahar geldigi için çok mutluyuz. Hayvanlari artik disariya çikartiyoruz. Hayvanlar 5 aydir içeride. Disariya çikardik ot görünce hemen saldiriyorlar. Burada hem tarlayi ekiyoruz hem de koyunlarin yanindayiz. Koyunlarla birlikte piknik yapiyoruz. Havalar güzel, bahar da geldi hayirlisiyla" dedi.

Kaynak: İHA