Baskan Togar Açiklamasi 'Karadeniz'de Sosyal Belediyecilikte Rakibimiz Yok'

Samsun Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, sosyal belediyecilik anlaminda çok önemli isler yaptiklarini belirterek, “Karadeniz’de sosyal belediyecilik anlaminda bir rakibimiz olduguna inanmiyorum” dedi.

Baskan Togar Açiklamasi 'Karadeniz'de Sosyal Belediyecilikte Rakibimiz Yok'
3 maddeden olusan Tekkeköy Belediye Meclisi Mayis Ayi Toplantisi, Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar baskanliginda belediyenin meclis toplanti salonunda yapildi. Gündem maddeleri daha genis bir sekilde görüsülmek için ilgili komisyonlara havale edilirken, Baskan Hasan Togar meclis sonrasi önemli açiklamalarda bulundu.

“Karadeniz’de sosyal belediyecilik anlaminda bir rakibimiz olduguna inanmiyorum”

Sosyal belediyecilik anlaminda öncü belediye olduklarina dikkat çeken Baskan Hasan Togar, “Iddiali bir cümle belki ama Karadeniz’de sosyal belediyecilik anlaminda bir rakibimiz olduguna inanmiyorum. Bu kadar iyi niyetli çalisan bir belediye olduguna inanmiyorum. Bu Ramazan ayinda her aksam, bin aileye sicak yemek verdik. Kimi aile 2 defa olmak üzere 5 bin aileye gida yardiminda bulunduk. Bu yardimlari Ramazan sonrasi da birakmiyoruz. Ayni sekilde devam ediyoruz. Insanlarin güvenini kazanmak önemli. Tekkeköy Belediyesi bu konuda kurumsal bir yapi olusturdu. Milletin güvenini kazandi. Sosyal kimligi, görüsü ne olursa olsun yardima ihtiyaci olan herkese yardimda bulunuldu. Sadece yiyecek anlaminda degil evinin yapimindan dösenmesine kadar tüm imkanlar seferber edildi. Okul ögrencilerine hayir çarsisina arabalar dolusu kiyafet gönderdik. Samsun’daki 300 yetim çocugu bayramda tepeden tirnaga giydirdik. Son 2 yildir bunlari belediyecilik hizmetlerinin en önüne koyulmasi gereken hizmetler olarak görüyorum. Betondan asfalttan gidilen bir ev var. Ayaklariniz çamur olmuyor ama eve girdiginizde sicak bir soba ve as yok. Bu ev mi çok mutludur? Evine giderken çamurdan gitti ama evinde sicak çorba ve soba var. O mu daha evladir? Ben sicak soba ve asli evi öngördüm” diye konustu.



“Önce muhtaçlara yardim edeceksin sonra yagli güres için para bulacaksin”

Ilçe sinirlarina yeni dahil edilen Findicak Mahallesi’nde bu yil yagli güres festivali düzenlenmedigini, buna da mahallede bulunan oturulmayacak vaziyetteki evlerin iyi hale getirilmeden izin verilmeyecegini belirten Hasan Togar, “63 mahallemiz var. Tüm mahalle muhtarlarina görev verdik. Mahallelerindeki yardima muhtaç insanlari bize bildiriyorlar. Findicak Mahallesi bize Canik’ten yeni baglandi. O mahalleyi gezdigimizde 2 aile tespit ettik. Oturulamayacak vaziyette evleri vardi. Muhtar da orada her yil geleneksel güres etkinligi yapiyorlarmis. Muhtar o güres organizasyonunu mahalle bizim ilçe sinirlarimiza geçince yapamadi. ‘O para varsa o parayi getireceksin önce yardima muhtaç 2 ailenin evini yapacagiz, ondan sonra gideceksin 2 tane güresçiye yag parasi bulacaksin, onlari gürestireceksin’ diye söyledik. Çünkü köyde o aileler varsa muhtar o görevi tam anlamiyla yerine getiremiyor demektir. Son 2 yilda önceligimizi bu konulara koyduk. Bunda da kimseyi mahcup etmemeye çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Tekkeköy’de kimse issiz kalmayacak’ dedim, belediyeye gelecek demedim”

Ilçedeki birçok kisi is sahibi yaptigini fakat kimseye belediyede çalisma sözü vermediginin altini çizen Togar, sunlari söyledi:

“Benim kimseye bir sözüm yok. Allah’in kuluna borçlu degilim. 50 yasimi devirdim. Söz verdigim her seyi geciksem de tutarim. Ben önüme gelen herkese ’belediyede ise alacagim’ diye söz vermedim. Ben belediye sözü vermedim. Bunun belgeleri de var. ‘Tekkeköy’de kimse issiz kalmayacak, gurbete gitmeyecek’ dedim. Kimseye, ‘ertesi gün Tekkeköy Belediyesi’ne gelecek’ demedim. ’Belediyeye alinacak’ diyenler dogru söylemiyor. Tekkeköy Belediyesi’nin alabilecegi maksimum isçi sayisi bellidir. Bunu söyleyen adama kimse inanmayacak. Ben kendimi bilirim. Sözünün karsiligi olan bir insan olarak burada oturuyorum. Öyle biri olmasaydim burada oturamazdim. Tekkeköy’de herkesi is sahibi yapmakla ilgili bir idealim var ama Tekkeköy’deki herkesi memur yapmayacagim.”
Kaynak: İHA