Baskan Berge Güven Tazeledi

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birliginin (VANESOB) yapilan 20. Olagan Genel Kurulunda tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Baskan Isa Berge güven tazeledi.

Baskan Berge Güven Tazeledi
Hüsamettin Çelik Konferans Salonu’nda yapilan VANESOB 20’nci Olagan Genel Kurulu; divanin olusturulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Gelir gider raporlarin okunmasinin ardindan bir konusma yapan mevcut Baskan Isa Berge, göreve geldigi günden beri esnaf ve sanatkârlara hizmet verdiklerini ifade ederek, “Maalesef çalistigimiz dönemin 2 yili pandemi ile geçti. Fakat bizler pandemiye ragmen esnaf ve sanatkarimizin yaninda olduk” dedi.

2018’de VANESOB’u 276 bin 622 TL borç ile devraldiklarini hatirlatan Berge, “Su an hiçbir kuruma borcumuz yoktur. Toplanti salonumuz yoktu ama biz bu süre zarfinda kurumumuza yakisir bir toplanti salonu yaptik. Binanin üst kati damliyordu ama biz isletmeciye vermek suretiyle yenileyerek kurumumuza hem 600 kisilik dügün salonu kazandirdik hem de binamizi çürümekten kurtardik. Kurumumuzu çevreleyen saglam bir istinat duvari yaptik ve kurumumuzun girisini parke tasi ile dösedik” ifadelerini kullandi.

Üye sayisi bakimindan Van’in en büyük meslek kurulusu olduklarini vurgulayan Berge, “VANESOB’u hak ettigi gibi temsil ettik. Kurumumuz tüm resmi kurum toplantilarinda yer aldi. Valilik, belediyeler, kaymakamliklar ve üst düzey bürokratlarin kurumumuzun varligini hissettirdik. Sizlerle birlikte VANESOB’un kurumsal kimligini daha da güçlendirdik” diye konustu.

Korona virüs pandemisi süreci dahil hiçbir zaman esnafi yalniz birakmadiklarinin altini çizen Baskan Berge, söyle konustu:

“Özalp’te is yeri yangininda ve Baskale’deki deprem ve sel felaketine duyarsiz kalmadik. Esnaf ve sanatkarlarimiz ile ilgili yapilmasi gerekenler konusunda raporlar hazirladik ve bu raporlari ilgili kurumlara ilettik. Bilinçlendirme çalismalari yaptik. Siperlik, maske ve eldiven dagitimi yaptik. Imzaladigimiz VEDAS protokolü ile esnaf ve sanatkarlarimiza yüzde 10 ile 27 arasinda fatura indirimi sagladik. Protokol ile birlikte esnaf denetimlerine çiktik. Esnaf ve sanatkarlarimiza hijyen denetimleri yaptik ve bu denetimlerde kurallara uyan esnafimiza tesekkür belgeleri verdik. Bankalar ve çesitli kurumlar ile protokoller imzalayarak esnafimiza kolayliklar sagladik. Esnaf ve sanatkarlarimiza hibe kredi ya da geri ödemeli faizsiz kredi verilmesi çagrisinda bulunduk. Krediye erisim konusunda Halk Bank araciligiyla kredi imkani sunmaya çalistik. Iranli misafirlerimiz ile kolay iletisim kurulmasi adina Farsça ve Ingilizce kurslar düzenledik. Van’in sorunlarina duyarsiz kalmadik ve her platformda sehrimizin sorunlarini dile getirip daha da önemlisi çözüm önerilerimizi de sunduk.”

VANESOB Genel Sekreteri Süleyman Uman’a hizmetlerinden ötürü plaket verilmesinin ardindan tek liste halinde gidilen seçimde; 97 oyun 96’sini alan Berge, yeniden VANESOB Baskani seçildi.
Kaynak: İHA