Balkonda Saksida Kenevir Yetistiren Kadina 2 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Kastamonu’da yil evinin balkonunda saksiya kenevir eken uyusturucu bagimlisi kadin, 2 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Kastamonu’da geçen yil Ocak ayinda il merkezinde düzenlenen operasyonda evin balkonunda saksida kenevir ekerek uyusturucu yetistiren A.A., gözaltina alindi. Çikarildigi adli makamlarca tutuklanan A.A. hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde ‘uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama’ suçundan dava açildi.

10 ay tutuklu kaldiktan sonra adli kontrolle serbest birakilan sanik A.A., uyusturucu satmadigini belirterek, beraatini talep etti. A.A., “Keneviri kendim kullanmak için diktim. Sadece bir süreligine ilaçlardan kurtulmak için uyusturucu hap kullanmak için kenevir ektim. 15 yildir kullaniyorum. Artik sagligima zarar veriyordu. Keyif amaçli kullanmadim. Sadece ilaçlarimi birakmak için kullanmak üzere diktim. Beraatimi talep ediyorum. Aleyhe hususlari katilmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik A.A.’nin uyusturucu kullanmak veya bulundurmak suçundan 1 yil 8 ay ve izinsiz kenevir ekiminden dolayi da 10 ay hapis cezasina çarptirdi. Ceza ile birlikte hükmün açiklanmasi 5 yil süreyle geri birakildi.
Kaynak: İHA