Artirilmis Gerçeklik Özelligine Sahip Yürüme Navigasyonu Tanitildi

Petal Haritalar, artirilmis gerçeklik (AR) yürüme navigasyon özelligini tanitti. Uygulama, navigasyon özelligine, mobil kamerayi sensör olarak kullanan ve akilli görsel tanima teknolojisinin yardimiyla navigasyon talimatlarini gerçek dünya ortamina yerlestiren yeni bir AR teknolojisi ekledi.



Petal Haritalar’in yakin zamanda piyasaya sürülen sürümü, AR yürüme navigasyonu, yeni favori konum simgeleri, yenilenmis ve gelistirilmis navigasyon arayüzü, Android ve iOS indirmeleri için destek gibi yenilikçi özelliklerden olusan bir paket ile geliyor.

Yapilan açiklamaya göre Petal Haritalar, akilli cihaz kullanicilarinin kendi dünyalarini kesfetmelerinin yeni bir yolu olarak tasarlandi ve en son teknoloji ile donatildi. Uygulama simdiden 160’tan fazla ülke/bölgeyi kapsiyor ve 20 milyondan fazla küresel kullanici kitlesine ulasti. Birçok özelliginin yani sira serit düzeyinde rehberlik ve madalyalar gibi uzun ömürlü özellikler, genis çapta öne çikarak platformun hizli büyümesine katkida bulundu. Yürüme tabanli navigasyonda uzun zamandir ’son kilometre’ sorunu yasaniyordu. Konum ve yön geleneksel navigasyon uygulamalarinda gösterildiginde bile, çogu kullanici karmasik serit ve yollardan olusan aglarla karsilastiginda kendilerini dogru yönlendirmekte zorlaniyor Uygulama, navigasyon özelligine, mobil kamerayi sensör olarak kullanan ve akilli görsel tanima teknolojisinin yardimiyla navigasyon talimatlarini gerçek dünya ortamina yerlestiren yepyeni bir AR teknolojisi ekledi. Uygulama, mevcut konum ve sayisiz çevresel verileri ayirt ederek, ok yönü, yol adi ve diger önemli bilgileri sanal haritalar ve temsil ettikleri gerçek ortamlar arasinda sorunsuz bir uyum saglayacak sekilde senkronize edebiliyor. Yürüme navigasyon sayfasinda bulunan Start, [AR] Start seklinde degistirildi. Telefon dikey olarak kaldirildiginda ve kamera izni onayladiginda, düz, dönüs, varis noktasina yaklasma/ulasma gibi talimatlar ekranda gösterilen gerçek dünya ayarinda yer alir.
Kaynak: İHA