AFAD Kampindaki Malzemeleri Gizlice Satan Memur Tutuklandi

Gaziantep’in Karkamis ilçesinde kapatilan Geçici Konaklama Merkezi’ndeki malzemeleri gizlice disariya çikararak satan AFAD’da görevli depo memuru A.D., jandarma ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi.

AFAD Kampindaki Malzemeleri Gizlice Satan Memur Tutuklandi
Gaziantep Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Suç Arastirma Dedektifleri (JASAT), Il AFAD Müdürlügüne bagli Karkamis Geçici Konaklama Merkezi’ndeki esyalarin görevli memurlarca kamp disina çikarilarak satildigini ortaya çikardi. Ekipler, AFAD’ta görevli depo memuru A.D.’nin kamp içindeki malzemeleri disari çikararak sattigi bilgisine ulasti. Süpheli memur ile kampi izlemeye alan Karkamis Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri ile JASAT dedektifleri, A.D.’nin lamba diregi, mutfak tezgâhi ve elektrik panosu gibi malzemeleri disariya çikardigini tespit etti. Sahsi izlemeye alan ekipler, A.D.’yi dün malzemeleri Gaziantep’in 25 Aralik Mahallesi’ndeki bir hurdaciya sattigi sirada kiskivrak yakaladi. Ekipler, A.D. ile birlikte toplam 4 kisiyi gözaltina alirken, sahislar jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Nizip Adliyesine sevk edildi. Gözaltina alinan sahislardan memur A.D., çikarildigi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi tarafindan tutuklanarak Nizip Cezaevine konuldu.

Öte yandan, kampta yapilan incelemelerde ise bulunan beyaz esya ve soba gibi piyasa degeri 2 milyon TL’yi bulan malzemelerin kayip oldugunu tespit etti.
Kaynak: İHA