Tatilciler Dönüs Yolunda Feribotlarda Yogunluk Olusturdu

3 günlük Ramazan Bayrami tatili için memleketlerine giden vatandaslar, dönüs yolunda feribotlarda yogunluk olusturdu.

Tatilciler Dönüs Yolunda Feribotlarda Yogunluk Olusturdu
On bir ayin sultani Ramazan ayinin ardindan vatandaslar, 3 günlük Ramazan Bayrami tatili için memleketlerine gitmisti. 2 yillik pandemi sürecinin ardindan aileleriyle vakit geçirip, tatil bitiminde dönüse geçen vatandaslar Gebze ilçesi Eskihisar Feribot Iskelesinde ve Yalova Topçular iskelesinde yogunluk olusturdu. Vatandaslarin magduriyet yasamamasi amaciyla feribotlar yogun bir sekilde çalisirken, hem sefer hem de gise sayilari arttirildi. Vatandaslar ise hem konforlu hem de ekonomik oldugu için feribot yolculugunu tercih ettiklerini söylüyor.

“Denizde gidip gelmek çocuklarin da hosuna gidiyor”

Bayram vesilesiyle esi ve çocuklariyla birlikte Pendik’te yasayan ailesini ziyaret ettiklerini söyleyen Zeynep Palanci, “Simdi de evimize, Mustafa Kemal Pasa’ya dönüyoruz. Biz her zaman feribotu tercih ediyoruz, sik sik gelip gidiyoruz. Köprü ekonomik durumumuza uygun degil su anda. O yüzden feribotu tercih ediyoruz. Hem çocuklarin da hosuna gidiyor denizde gidip gelmek. Bizim için trafik sorun olmuyor. Çünkü biz genellikle bayramlarda bu tarafa geliyoruz ama Bursa tarafi daha yogun oluyor aslinda. Dönüste de bizim için rahat oluyor ama karsi taraftakiler için dönüs zor. Bayramda ailemizle gezdik, eglendik. Biz Bursa’da yalniziz. Uzun zaman sonra aileyle bulusmak, kavusmak güzel oldu. Herkesin kendi tercihi farkli olabiliyor ama biz denizi kullanmayi seviyoruz. Hem çikiyoruz hava aliyoruz, çocuklarin da hosuna gittigi için onu tercih ediyoruz. Ama tabii insanlarin kendi tercihleri. Biz 3 saatte falan gidecegimiz yere variyoruz. Otoban yapilmadan önce daha uzun sürüyordu” dedi.



“Istanbul’a gidis baya yogun”

Feribot yolculugunun daha konforlu ve ekonomik oldugunu söyleyen Nusret Saygili ise “Bayramda Istanbul’a oglumun yanina gittim. Torunlarimi gördüm. Simdi dönüs yolundayiz, Bursa’ya gidiyoruz. Feribot biraz daha ucuz oldugu için tercih ediyoruz. Köprü biraz daha pahali. Gelirken trafik çok serbestti ama dönüste herhalde biraz yogunluk var. Feribot yolculugu güzel, konforlu. Manzara da var. Istanbul’a gidis baya yogun. Çok trafik var” diye konustu.

Kaynak: İHA