Mardin'de Tarihi Mekanlar, Caddeler Ve Meydan Doldu Tasti

Tarihi dokusu, açik hava kent müzesi görünümü ile turistlerin gözdesi halinde olan Mardin’de bayram dolayisiyla adete turist izdihami yasandi. Oteller doldu, tarihi mekanlarda, lokantalarda kuyruk olustu.

Mardin'de Tarihi Mekanlar, Caddeler Ve Meydan Doldu Tasti
Ramazan bayrami dolayisiyla Mardin turist akinina ugradi. Tarihi sehri görmek isteyenlerin kisa süreli tatil planinin merkezi olan Mardin’de bayramin ilk günü sabah saatlerinde sakinlik olsa da ögle saatlerinde dogru adeta izdiham yasandi. Bayramin ikinci günü de ayni sekilde devam ederken, izdiham üçüncü günde de devam ediyor. Tarihi sehri görüp gezmek isteyen yerli ve yabanci turistler otelleri doldurdu, lokantalar ve tarihi mekanlarda kuyruk olusturdu.

Tarihi Birinci Cadde üzerindeki trafik Yenisehir merkezine kadar uzandi. Esnaf çifte bayram yasarken, sehirde devam eden kalabalik nedeniyle yürümek de bir hayli zorlasti. Mardin Valisi Mahmut Demirtas, bu yil turistlerin yogun sekilde kenti görmeye geldigini belirtirken doluluk oraninin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Demirtas, "Su an doluluk oraninin yüzde 100 oldugunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Gece vakti özellikle Birinci Caddeyi dolastim esnafimizin yüzü gülüyor. Esnafimiz durumdan çok memnun. Insallah bundan sonra daha da iyi olacagiz" dedi.

Yasanan turist yogunlugundan tarihi Kasimiye Medresesine ziyaretçileri sirayla almak zorunda kaldiklarini belirten Kasimiye Medresesi Koordinatörü ve turist rehberi Can Aktas, “Gerçekten insanlar pandemi döneminde çok sikilmis bunu anlayabiliyoruz. Buradaki ziyaretçi sayisi çok fazla yükseldi. Yani geçen haftalara göre 10 katlik artis görüyoruz. Hem Mardin çevresinde hem Kasimiye Medresesi içerisinde. Artik misafirleri sirayla almaya basladik. Buranin yerlileri çok iyi bilirler buraya çok rahat girilen bir yerdi. Ama gerçekten Mardin turizmi çok ileri bir safhaya gelmis vaziyette. Su an çok asiri bir ziyaretçi akinina ugruyor” diye konustu.

Turistlerin Mardin’e olan ilgisinden dolayi mutlu olduklarini dile getiren esnaf ise alisverisin çok iyi oldugunu ifade ederek çifte bayram yasadiklarini kaydetti.

Ailesiyle beraber bayram tatilini firsat görerek Istanbul’dan Mardin’i ziyaret gelen sehre olan hayranligini aktararak turistleri sehre davet etti.
Kaynak: İHA