'Dogunun Gözleri' Bayramda Da Nöbet Basinda

Erzurum’un Dumlu ilçesinde bulunan Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanligi’nda görev yapan Mehmetçik, gökyüzünden gelebilecek her türlü tehdidi tespit etmek için 7 gün 24 saat nöbet tutuyor. ’Dogunun Gözleri’ konumunda olan Mehmetçik, Ramazan Bayrami’nda da elinde silahiyla nöbetinin basinda.

'Dogunun Gözleri' Bayramda Da Nöbet Basinda
Erzurum’a 15 kilometre uzaklikta bulunan Dumlu ilçesindeki Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanliginda görevli Mehmetçik Ramazan Bayrami’nda da nöbet basinda. NATO’ya deklare edilen ve son teknolojiyle donatilan Hava Radar Mevzi Komutanligi’nda gökyüzünü kontrol eden Mehmetçik, yurt içi ve yurt disi havadan gelebilecek her türlü tehdide müdahale edilmesine imkan sagliyor.

‘Dogunun Gözleri’ konumundaki Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanligi kendisine bagli 10 radardan temin etmis oldugu izleri kullanarak havadaki izlerin tespit, teshis ve takibini yapiyor. Teshis edilemeyen izler için ise hava savunma uçaklari kullanilarak taktik islemi baslatip bölge genelinde tehdit olusturabilecek unsurlari bertaraf etmeye devam ediyor. 7/24 saat görev basindan ayrilmayan Mehmetçik, Ramazan Bayrami’nda da vatan nöbetinin basinda.

Ailelerini telefonla arayarak bayramlarini kutlayan askerler, vatani görevlerini yerine getirmenin de gururunu yasiyor. Nöbet kulesinde elinde silahiyla nöbet tutan sözlesmeli er Hakan Arslan Amasya’da oturan annesi Asiye Arslan’la telefonda görüserek bayramlasti. Arslan annesiyle görüsmesinin ardindan, “Çok duygulandirici bir andi. Komutanlarimin sayesinde ailemle yine görüstüm. Uzun bir zaman sonra özlem giderdim. Ailemden uzak bir bayram geçiriyorum. Basta sehit aileleri olmak üzere tüm ailelerin bayramini kutluyorum iyi bayramlar diliyorum” dedi.



“DOGUNUN GÖZLERI OLARAK BÖLGEMIZI KORUMAYA DEVAM ETMEKTEYIZ”

Bayramda da görevlerinin basinda olduklarini ifade eden Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanligi Harekat Kisim Amiri Binbasi Osman Simsek, “Kendisine bagli 10 radardan temin etmis oldugu izleri kullanarak havadaki izlerin tespit, teshis ve takibini yapmaktadir. Teshis edilemeyen izlerin ise hava savunma uçaklari kullanilarak taktik islemi baslatmakta ve bölgemiz için tehdit olusturabilecek unsurlari bertaraf etmektedir. Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanligi 7 gün 24 saat esasina dayali olarak görev yapmaktadir. Bayramda da her zaman oldugu gibi görevimizin basindayiz. Dogu’nun Gözleri olarak bölgemizi korumaya devam etmekteyiz. Bütün Türk milletimizin bayramini kutluyorum, uzaktaki ailelerimize de selam ve saygilarimizi iletiyorum” seklinde konustu.

(Özge Bozo - M. Ertugrul Polat /IHA)
Kaynak: İHA