Dogal Kaynak Sulari Kuruyan Mahalleli, 4 Yildir Suyun Geri Gelmesini Bekliyor

Sakarya’nin Geyve ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasinda kullanilan dogal kaynak suyunun sondaj çalismasi neticesinde kurudugunu iddia eden mahalleli, yaklasik 4 yildir suyun geri gelmesini bekliyor.

Dogal Kaynak Sulari Kuruyan Mahalleli, 4 Yildir Suyun Geri Gelmesini Bekliyor
Geyve ilçesine bagli Ilica Mahallesinde 30 hanenin tarim arazilerinin su ihtiyacini karsilayan dogal kaynak suyu, yaklasik 4 yil önce kurudu. Bölgede kurulan tavuk çiftliginin çalismalar sirasinda sondaj vurmasi neticesinde suyun kesildigini iddia eden mahalleli ise yaklasik 4 yildir suyun geri gelmesini bekliyor. Durumu yetkililere bildirdigini belirten muhtar Nazmi Yilmaz, sondaj kuyusunun kapatilmasina ragmen suyun geri gelmedigini ifade etti.



"Sondaj vurulan yeri kapattirdik ama su geri gelmedi"

Suyun geri gelmesini beklediklerini belirten Nazmi Yilmaz, "25 derece sicakligindaki mineralli suyumuz, yaklasik 4 yil önce kesildi. Sondaj vurularak kesildigini düsünüyoruz. Bununla ilgili yetkililere gidildi, bu mahallenin kaynak suyunun kesildigini biliyorlar. Bölgedeki tavuk çiftligi yüzünden kesildigini tahmin ediyorlar. Sondaj vurulan yeri kapattirdik ama su geri gelmedi. Su, 30 hanenin içme suyu degil ama tarim suyu ihtiyacini karsiliyordu" dedi.



"Burada arazilerimizi suluyorduk, hayvanlarimiz su içiyordu"

Kaynak suyunun kurudugunu aktaran mahalle sakini Hakki Can, "Çesmenin kaynagi yer altindan çikiyordu ve zamaninda mahalle halkinin tasla ördügü bir kanaldan geliyordu. Sular kesildi, kaynak kurudu. Burada arazilerimizi suluyorduk, hayvanlarimiz su içiyordu" diye konustu.



“Biz küçüklügümüzde bu oluklarda banyo yapardik”

Suyun geri gelmesini bekleyen 78 yasindaki Hasan Isiktas ise "Buradan çok su akiyordu. Biz küçüklügümüzde bu oluklarda banyo yapiyorduk. Benim 20 dönüm meyve veren arazim vardi ve bu akan su ile sulardim. Sular gidince meyveler kurudu, bende agaçlari kesmek zorunda kaldim. Bölgede bulunan kavak agaçlari da su gidince kurudu. Bölgedeki tavuk çiftliginde sondaj yaptilar ve mahallemiz magdur kaldi. Bu su, mahallemizi temsil ediyor. Mahallemiz ismini bile su sudan aldi. Isler artik kötüye gitmeye basladi.

Bizler suyun yeniden akmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA