Bayilan Horozun Akrabalari Ilgi Odagi Oldu

Denizli’de öterken nefesi yetmeyip bayilan ve yakalandigi hastalik sonrasi ölen horozun akrabalari yurt disi ve yurt içinde ilgi görmeye basladi.

Bayilan Horozun Akrabalari Ilgi Odagi Oldu


Denizli’de sahibinin kümeste öterken bayilmasini fark etmesinin ardindan yaptigi paylasim sonrasi ünü dünyaya yayilan bayilan horoz, yakalandigi solunum yolu hastaliginin ardindan ölmüstü. Sahibinin ve kendisini taniyanlarini üzen haberi almasinin ardindan bayilan horozun akrabalari ilgi odagi olmaya basladi.

Yurt içi ve yurt disinda çikan haberlerin ve paylasimlarin ardindan bayilan horoz sahibi olmak isteyen kisilerin sayisi artti. Sahibi Okan Gökbudak’i arayarak iletisime geçen bir çok vatandas, horozlarin yanina gelerek fotograf çekilip bayilma anlarini ise ölümsüzlestirdi. Adeta fenomen halinde gelen ve Denizli’nin tescilli olan bayilan horozlari, kimi Isparta’ya kimi baska sehirlere satildi. Elinde sadece tek bir öterken bayilan horozu bulunan Gökbudak, ölen horozunun hatirasi oldugunu dile getirdi.

“Öldükten sonra akrabalari ilgi gördü”

Vatandaslarin siklikla yanina geldigini belirten Gökbudak, "Bayilan horozumdan sonra Denizlili horozlar daha çok ilgi gördü. Yurtdisindaki Uzakdogu ülkelerine horozu duyurdum. Benim için gurur verici bir durum. Simdi Denizli horozunun sadece bu sehre özgüdür. Horozumuzun özelliginden dolayi yanima gelenler çogaldi. Horozu görmek isteyenler sayisi çok artti. Satin almak isteyenlerde talep çogaldi. Ünlüler sosyal medyada paylasti ve çok ilgi gördü. Denizli horozlari 20 ile 30 saniye kadar ötüyor. Bu horoz nefesine yenik düsüyor ve kendini birakmadan sonuna kadar ötüyor. Sonra nefes yetmediginden artik kendisi bayiliyor. Akrabalari ilgi gördü. Bu Denizli horozlarina çok ilgi var. Hemen yumurtalarini ve yavrularini talep oldugu için satiyoruz. Türkiye’de içinde ilgi gün geçtikçe artiyor” dedi.

Kaynak: İHA