Baskan Harmankaya'dan '3 Mayis Dünya Basin Özgürlügü Günü' Mesaji

Kars Kuzey Dogu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Yargiç Harmankaya’, "3 Mayis Dünya Basin Özgürlügü Günü" dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Harmankaya'dan '3 Mayis Dünya Basin Özgürlügü Günü' Mesaji
Harmankaya , 3 Mayis tarihinin Birlesmis Milletler (BM) tarafindan "Dünya Basin Özgürlügü Günü" olarak ilan edildigini belirtti.

Basin sektörünün son iki yildir yasanan salgindan dolayi çok olumsuz etkilendigini ve sektörün çok zor duruma düstügünü ifade eden Harmankaya, basin özgürlügünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlügü olmadigini, ayni zamanda halkin da dogrudan haber alma özgürlügü oldugunu bir kez daha hatirlatti.

Bugünün gazetecilerin ve çalistiklari kurumlarin hem mesleklerini özgürce yapabildikleri, hem de ekonomik bagimsizliklarini elde etmis olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanmasi gerektigini ifade eden Harmankaya, “Gazetecilerin, basin kuruluslarinin sorunlari vardir. Ancak, sorumluluklari da vardir. Bilinmelidir ki; sorumluluklarimiz sorunlarimizin Her zaman önündedir. Sorumluluklarimiz ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlügümüz, vatanimiz ve bayragimizdir, ülkemizin gelecegidir. Bu ugurda üzerimize düsen görevi geçmiste yaptik, günümüzde de yapmaya devam ediyoruz. Tüm çalisma arkadaslarimizin "Dünya Basin Özgürlügü Günü"nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA