Bafra Kosovalilar Dernegi Açilisi Yapildi

Samsun’un Bafra ilçesinde Kosovalilar Dernegi’nin açilisi Arnavutluk Ankara Büyükelçisi ve Kosova Ankara Büyükelçisi tarafindan yapildi.

Ilçenin Hacinabi Mahallesi Atatürk Bulvarinda yapilan açilisa çok sayida davetli katildi.

Dernek baskani Avukat Yunus Gün tarafindan yapilan açilis konusmasinin ardindan konusan Kosova Ankara büyükelçisi Sherife Sana, “Aslinda Kosova genç bir Cumhuriyet. Anayasada model olarak bir sey olusturmasi gerekebilir çünkü. Kosova’da Türk dili okullarda resmi olarak kayda geçiliyor. Bugün bu organizasyonu yapan herkese tesekkür ediyorum. Bizi davet ederek onurlandirdiniz, bizde katilmak için gayret gösterdik.”

Arnavutluk Ankara Büyükelçi Kastriot Robo ,”Iki ülke arasinda isbirligi olarak güzel bir düsünce. Aslinda Bafra’ya çok önceden gelmek istedim pandemi nedeniyle olmadi. Fakat bugün beni davet ettiginiz için tesekkür ediyorum. Bafra çok güzel bir ilçe ayni zamanda Arnavutlarin çok fazla oldugu bir ilçe. Eminim ki bu gelisme iki ülkeyi daha bir araya getirecektir. Ümit ediyorum ileride daha fazla isbirligi olacaktir iki ülke arasinda" diye konustu.

Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, “Bu gibi faaliyetler iliskiler açisindan önemi çok büyük. Ticari boyutu var, siyasi boyutu var. Bunlari her yönden degerlendirmek lazim. Tabi ki Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek bati Trakya bizim atalarimizin ayak izlerinin oldugu, kültür faaliyetlerimizin oldugu , tarihimizin oldugu bir bölge. Bu anlamda çok önemli. Bu tür faaliyetlerinde ikili iliskiler arasindan çok çok önemli. Siyasi açidan iki ülke arasinda ki görüsmeleri münasebeti açisindan çok degerli ve önemli bir durum. Bu dernegin bundan sonra yapacagi çalismalarda, faaliyetlerde biz elimizden geldigi kadar destek verecegiz" seklinde konustu.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kircali ise,“Hemsehri dernekleri birlik ve beraberliklerin saglanmasinda en temel taslardan bir tanesidir. Söyle bir ebru tablosunu düsündügümüzde bu tablo çesitli renklerden meydana gelir. Iste bugün bu renklerden bir tanesinin dernegini açiyoruz. BU renkler birlese birlese o güzel ebru tablosunu meydana getirir. Iste bizlerde bizler de bu renkler bir araya gele gele bu güzel tabloyu büyük e güçlü Türkiye’yi meydana getirdik" dedi.

Konusmalarin ardindan Kosova halk oyunlari ekibi gösterisi yapildi. Halk oyunlari ekibine eski Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Zihni Sahin’de eslik etti. Halk oyunlarinin ardindan dernek binasinin açilisi yapildi. Açilisa Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, siyasi parti ilçe baskanlari, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA