Is Sagligi Ve Güvenligi Haftasi

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, 4-10 Mayis Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi nedeniyle Yönetim Kurulu adina bir basin açiklamasi yayinladi.

Is Sagligi Ve Güvenligi Haftasi
Açiklama söyle;

"Ülkemizde, is sagligi ve güvenligi bilincinin artirilmasi amaciyla 4-10 Mayis tarihleri Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi olarak kabul edilmistir. Is sagligi ve güvenligi çalismalarinin ana amaci çalisanlari korumaktir. Çalisanlari is kazalari ve meslek hastaliklarina karsi koruyarak ruh ve beden bütünlüklerinin saglanmasi amaçlanmaktadir. Is sagligi ve güvenligi önlemlerinin eksiksiz alinmasi bir isyerinde üretim güvenliginin saglanmasini da beraberinde getirir ve verimi artirir. Ülkemizin is kazalarinda dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci sirada oldugu göz önüne alinirsa Is Sagligi ve Güvenligi bilincinin gelistirilmesi ve yayginlastirilmasinin kaçinilmaz oldugu da görülecektir. Is sagligi ve güvenliginde öncelikli amaç, insana yakisir çalisma ve yasama sartlarini olusturmaktir. Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) çalismalari dogrultusunda, isçi-isveren-hükümet üçlüsü tarafindan gelistirilen ve yüksek bir koruma düzeyi içeren standartlardan birisi de is sagligi ve güvenligiyle ilgilidir. Isyerlerinde gerekli is sagligi ve güvenligi tedbirlerinin alinarak is kazalarinin azaltilmasi ve tüm isçilerin sagliginin korunmasi temel hedeftir.

Biz maden ve MTA isçileri olarak dünyanin en zor ve riskli is kolunda, yerin yüzlerce metre altinda, atölyelerde, sondajlarda, maden sahalarinda alin teri dökerek ülkemize hizmet ediyoruz. Genel Maden Isçileri Sendikasi olarak tüm emekçilere, is sagligi ve güvenliginin tüm yönleriyle eksiksiz yerine getirildigi çalisma sartlarinda saglikli ve güvenli bir yasam saglama mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm emekçilere saglikli, güvenli, kazasiz-belasiz çalismalar diliyoruz."
Kaynak: İHA