'Ata Topragi' Selanik'ten Atakum'a Yola Çikti

Atakum Belediyesi’nin destek oldugu projeyle Yunanistan Gümülcine’den, Atatürk’ün Selanik’teki dogdugu evden alinan toprakla yola çikan bisiklet grubu Ipsala sinir kapisindan Türkiye’ye giris yapti. Sporcular 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda Atakum’da olacak.

'Ata Topragi' Selanik'ten Atakum'a Yola Çikti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balkan Masasi’nin organize ettigi “Gençlik Gelecegimizdir” degisim programi dahilinde Atakum Belediyesi’nin ev sahipligini yapacagi proje geregi Yunanistan Gümülcine’den yola çikan bisiklet grubu Ipsala sinir kapisindan Türkiye’ye giris yapti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki dogdugu evden aldiklari toprakla yola çikan sporcular, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda Atakum’da olacaklar.

Mübadil gençler iletisime geçecek

Yola çikan sporculara kazasiz, belasiz yolculuk dileginde bulunan Atakum ve Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi, CHP Balkan Masasi Belediye Sorumlusu Hasan Ipek, “Genç arkadaslarimiz Istanbul’dan sonra Karadeniz sahilini izleyerek Atakum’a ulasacak. Amacimiz Bati Trakya’daki Türk varligina dikkat çekmek ve oradaki soydaslarimizla Samsun’daki mübadil gençlerimizin iletisime geçmesini saglamak. Projede emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.



“Baris ve kardeslik tasiyorlar”

Bisiklet sporcularinin çok önemli bir amaçla Yunanistan’dan yola çiktigini söyleyen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Gençlerimiz bu yolculukla hem Ata topragini hem de baris ve kardesligi Atakum’a tasiyor. Bizler için çok önemli olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda sporcularimizi Atakum’da büyük bir coskuyla karsilayacagiz. Ulusal Kurtulus Savasi’nin ilk adiminin atildigi Samsun ve onun en güzel kenti Atakum ile oradaki kardeslerimizle dayanismamizi en yüksek noktada tutacagiz. Sporcularimiza iyi yolculuklar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA