Dünya Ahiska Türklerinden Medya Çalistayi

Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB), 9 ülkeden gelen katilimcilarla medya çalistayi düzenledi. Programda farkli ülkelerden gelen katilimcilar, Ahiska Türklerinin medyada yer almasi ile ilgili görüslerini aktardi.

Dünya Ahiska Türklerinden Medya Çalistayi
Dünya Ahiska Türkleri Birligi, 9 ülkeden gelen katilimcilarda Istanbul Küçükçekmece’de medya çalistayi düzenledi.

Küçükçekmece’deki bir otelde düzenlenen çalistaya Genel Baskan Ziyatdin Kassanov, Genel Sekreter Fuat Uçar, akademisyenler ve 9 ülkeden gelen misafirler katildi.

Çalistayda; Ahiska Türklerinin medyada yer almasi, yapilan çalismalarin anlatilmasi ve Ahiska Türkleri hakkinda dogru haberlerin aktarilmasi konulari görüsüldü.

Program sonunda açiklama yapan DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, “Bugüne kadar birçok alanda faaliyetlerimizi yürütürken, yine ilk defa DATÜB’ün 9 ayri ülkesinden basin medya çalistayini düzenlemis olduk. Amacimiz halkimiza yaptigimiz hizmetleri daha çok insanlarimiza ulastirmak, halkimizin dogru haber almasina yardimci olmak. 9 ayri ülkeden 20’ye yakin medya temsilcisi arkadasimizi bir araya getirdik. Iki gündür devam eden programda medya üzerinde çok önemli çalisma yapmis, akademisyenlerimizi ve degisik kurumun basin medya uzmanlariyla görüstük. Yurt disi akraba topluluklari baskanliginin da verdigi uzmanlarla bu çalistayi sürdürüyoruz. 3 gün sürecek çalistayda arkadaslarimiz medyada nasil yer almak gerekir ile ilgili gerekli teknik bilgileri alarak ilk defa DATÜB’ün medya bölümünü olusturmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Programin sonunda DATÜB tarafindan katilimcilara çesitli hediyeler verilerek, birlikte toplu fotograf çekildi.
Kaynak: İHA