Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy Açiklamasi 'Çocuklarin Eline Kalem Verirseniz Terör Biter'

Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, “Çocuklarimiz elleri kalem tuttugu sürece çözemeyecegimiz ve üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir sorun olmaz” dedi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy Açiklamasi 'Çocuklarin Eline Kalem Verirseniz Terör Biter'


Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, beraberindeki Mus Valisi Ilker Gündüzöz ile geldigi Varto ilçesinde Varto Kaymakami ve Belediye Baskani Vekili Mehmet Güder, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yüzbasi Abdulkadir Kütükçü, Ilçe Emniyet Müdürü Seref Gök, AK Parti Ilçe Baskani Ali Ihsan Osmanoglu ve kamu kurum amirleri tarafindan karsilandi. Kendisini karsilayanlarla kisa bir sohbet yapan Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, buradan Varto Belediye Baskanligi makamina geçti. Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Varto Kaymakami ve Belediye Baskani Vekili Mehmet Güder’den ilçenin sorunlarini dinledi.

Mehmet Ersoy, ardindan esnafi tek tek ziyaret ederek kendilerini dinledikten sonra ilçe merkezinde iki ayri kahvehanede oturup vatandaslarla çay içip sorunlarini ve sikintilarini dinledi. Terörle mücadelede sona geldiklerini ve asayis konusunda hayli bir mesafe kaydettiklerini ifade eden Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, “Çocuklarin ellerine silah degil kalem verip okutursaniz, bu ülkede sorun kalmaz. Arkadaslarimiz çalisiyorlar, güzel isler çikariyorlar. Bulanik Belediyesinin borcunun disinda hiçbir belediyemizin borcu yoktur. Varto Belediyesinin de borcu yoktur. Devletin de ekstradan verdigi para falan yoktur. Demek ki belediyeye gelen normal aylik periyodik ödeneklerle bu kadar is yapilabiliniyormus. Iste tam da sormak istedigimiz soru bu, niye kayyum atiyoruz? Cevabi burada. Madem bu kadar hizmet yapilabiliyorsa öncesinden de ayni para geliyordu. Belediyemiz bütün bu hizmetleri kendi kaynaklari bünyesinde yapiyor. O zaman daha önce gelen paralar nereye gidiyordu. Ne yapiliyordu da bu hizmetler yapilamiyordu? Sorusunu herkesin sormasini bekliyoruz” dedi.



“Biz yaklasik 30-40 yildir bölgede huzur mücadelesi veriyoruz” diyen Mehmet Ersoy, söyle devam etti:

“Neler çektik, neler yasadik hepimiz biliyoruz. Terörden ne sadece bölge halki çekti ne de kamu görevlileri çekti. Bunun bedelini ödemeyen hiç kimsemiz yoktur. 1992 yilinda Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde tanistik devlet görevlisi olarak. O zamanlarda elimizde cep telefonu yok, evimizde telefon yok. TRT’den baska kanal yok. Rahmetli anam ve babam, saat 19.00-20.00’de açar, 24.00-01.00’den sonra kapatirdi. Rahmetli anam ve babam hiçbir gece TRT’nin kapanis haberlerini izlemeden yatmazdi. ‘Oglumun ilçesinde bir sey oldu mu? Ilçeye baskin oldu mu? Torunlarima bir sey oldu mu?’ Tek alacagi haber oydu. Iste haberlerde ‘teröristler karakola baskin yapti, taciz atesi yapti’ haberleri dinlerler ve ‘bu aksam Nazimiye’de bir sey yok’ derler ve öyle yatarlardi.”

“Hepimizin saçlari bu islerin içerisinde agardi”

“Çocuklarimiz elleri kalem tuttugu sürece bizim çözmeyecegimiz ve üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir sorun olmaz” diyen Bakan Yardimcisi Ersoy, “Bugüne kadar tüm kaynaklarimizi teröre harcamisiz. Hepimizin saçlari bu islerin içerisinde agardi. Sizler bölgede çektiniz bizler bölge disinda çektik. Polisi, jandarmasi, hemsiresi, doktoru ayri, vatandasi ayri hepimiz bedel ödeyerek bu duruma geldik. Bugün artik elhamdülillah bu isin üstesinden geldik. Bundan sonraki enerjimizi daha çok ekonomi, daha çok ticari, daha çok tarim ve hayvancilik, daha çok madencilik, daha çok turizme ayirabilecegiz. Firsat arayanlara, firsat kollayanlara müsamaha etmeyelim. Kendi çocuklari özel okullarda, kolejlerde okuyorlarsa, bu topraklarda sadece bizim çocuklarin elleri kalem tutsun. Elleri kalem tutsun, baska hiçbir sey istemiyoruz. Çocuklarimizi okullara gönderelim, egitimlerini alsinlar, meslek sahibi olsunlar. Bu topraklarda hep birlikte hayat mücadelesi verelim” ifadelerini kullandi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy ve beraberindekiler, daha sonra il merkezine geçti.
Kaynak: İHA