Tarihi Namazgah Alani Bayram Namazinda Doldu Tasti

Yesilyurt Belediyesi tarafindan yenilenerek ibadete yeniden açilan Gedik Mahallesindeki tarihi namazgâh alani, bayram namazinda doldu tastiç

Tarihi Namazgah Alani Bayram Namazinda Doldu Tasti
Osmanli Devleti döneminde vakit namazlari ve Cuma namazlari disinda bayram namazlarina ev sahipligi yapmasi nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan namazgâh kültürüne ayri bir önem veren Yesilyurt Belediyesi tarafindan yapilan temizlik, yenileme ve düzenleme çalismalarindan sonra yillardir bayram namazlarina ev sahipligi yapan Gedik Namazgâh Alaninda yine bayram namazi heyecani yasandi.

Bayrami namazi için alana gelenleri karsilayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, vatandaslarin bayramlarini tebrik ederek kutladi. Yesilyurt Belediyesi ekipleri tarafindan özel olarak ayarlanan alanda okunan Kuran-i Kerim Tilavetleri ve dini sohbetler, namazgâh alaninin maneviyatini ön plana çikarirken, vatandaslarda huzur içerisinde bayrama girmenin mutlulugunu yasadilar.

Islam alemi ile tüm dünyanin barisi, huzuru ve güzellikleri için yapilan dualarin ardindan Yesilyurt’un manevi atmosferinde bayram namazi eda edildi.

Kadim Çirmihti’nin essiz atmosferine tepeden bakan bir noktada maneviyatin doruklara çiktigi bir ortamda kilinan bayram namazini vatandaslarla birlikte eda eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu ile Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’da, vatandaslarla tek tek tokalasarak bayramlarini tebrik ettiler.

Yesilyurt’un huzurlu, sakin ve güzel bir sabahinda vatandaslarla ayni safta bulusarak bayram namazlarini eda ettiklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, toplumda birlik ve beraberligi pekistiren müstesna bir zaman dilimi olan bayramlarin maneviyatindan üst seviyede yararlanilmasi gerektigini söyledi.



Bayramlarin birlik, beraberlik ve dayanisma günleri oldugunu sözlerine ekleyen Baskan Çinar, “Güzel ve huzurlu bir Yesilyurt sabahinda tüm hemsehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramlarini en kalbi duygularimla tebrik ediyorum. Bizi böylesine güzel bir bayrama kavusturan Cenab-i Allah’a hamdü senalar olsun. Bütün bayram namazlarinda oldugu gibi yine Gedik Namazgah alanimizin o maneviyati ve huzuru altinda hemsehrilerimizle yan yana, omuz omuza namazimizi eda ettik. Bayramlar hiç süphesiz; birlik ve beraberligimizin pekistigi günlerdir, dayanismadir ve kirginliklarin unutuldugu, güzelliklerin ve hosgörünün hakim oldugu özel zaman dilimleridir. Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da basta ihtiyaç sahiplerimiz olmak üzere büyüklerimizle, akrabalarimizla, komsularimizla ve çocuklarimizla bir araya gelip Ramazan Bayraminin bütün maneviyatini doyasiya yasamaliyiz. Ülkemizin huzuru ve güvenligi için her zaman oldugu gibi bu bayram günlerinde ülkemizin dört bir tarafinda nöbette olan tüm askerlerimiz ve polislerimizin ise Rabbim yar ve yardimcilari olsun, bayramlarini tebrik ediyoruz, kutluyoruz. Bu ülke için canini veren tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi diliyoruz, gazilerimize acil sifalar diliyoruz. Sehit ve gazi ailelerimizin Ramazan Bayramlarini tebrik ediyoruz. Bütün hemserilerimizin bayramini tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bayramin ilçemizde bayram tadinda yasanmasi için de ekiplerimizle birlikte sahada olacagiz. Zabita ve Temizlik hizmetleri basta olmak üzere tüm belediye hizmetleriyle hemsehrilerimizin emrinde olacagiz” diye konustu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir ile Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu’da, bayramlarin milli birlik, beraberlik ve kardeslik ortamini daha fazla güçlendirdigini ifade ederek, bütün vatandaslarin Ramazan Bayramini kutladilar.
Kaynak: İHA