Pandemiyle Geçen Iki Yilin Ardindan Mezarliklar Ziyaretçilerle Doldu

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Erzincan’da da pandemiden dolayi yapilamayan mezarlik ziyaretleri yasaksiz ve kisitlamasiz olarak tekrar yapildi. Ramazan Bayrami’nin ilk gününde yüzlerce vatandas, yakinlarinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Pandemiyle Geçen Iki Yilin Ardindan Mezarliklar Ziyaretçilerle Doldu
Erzincan’da vatandaslar geçtigimiz iki yilin ardindan kisitlamalar olmadan mezarlik ziyaretlerine gitti. Bayram namazi sonrasi kabir ziyaretleri yapan vatandaslar, hayatini kaybeden yakinlari için Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti. Terzibaba Türbesi ve mezarliginda dün baslayan yogunluk, bayramin birinci gününde de devam etti. Vefat eden yakinlarinin basinda dua eden vatandaslardan bazilari mezarlari temizlerken, bazilari da kabirlere ekilen çiçekleri suladi.

Hayatini kaybeden yakinini ziyarete gelen Cüneyt Yaba, bu sene pandemi dönemi kisitlamalari olmadan kabir ziyaretlerini yaptiklari için mutlu olduklarini ifade etti.

Yaba konusmasinda, “ Iki senedir pandemiden dolayi esimizi, dostumuzu, akrabalarimizi ziyaret edemedik. Bu sene nasip oldu esimizi dostumuzu ziyaret ederek dualarimizi edebildik. Bu sene hem arife günü hem de bayramin birinci günü daha kalabalik oldu” dedi.

Osman Yaba isimli vatandas ise, “Pandemiden dolayi iki senedir gelemiyorduk, bu sene geldik yogun bir kalabalik var. Herkes mezarliklari ziyaret ediyor. Çok sükür torunlarla birlikte akrabalarimizi gezdik. Çok güzel bir duygu. Hava da bugün çok güzel Insallah bir daha ki bayramda bu hastaligi yasamayiz. Herkese hayirli bayramlar diliyorum” diye konustu.

Bayramin birinci günü yapilan ziyaretler çerçevesinde sehit kabirleri de bos kalmadi. 1996 yilinda Van Baskale’de sehit olan Mesut Koyun’a bayram dolayisiyla ziyarete gelen kardesi Halit Koyun bayrami hüzün içinde geçirdiklerini ifade ederek, “Bugün de bayramin birinci günü bizler de hüzünlüyüz ama yapacak bir sey yok. Sehitlerimizi ziyarete geldik. Mekânlari cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Tüm sehitlerimize dua ettik. Ne diyecegimizi bilmiyoruz. Hüzünlüyüz, tekrardan Allah rahmet eylesin. Türk milletinin de basi sag olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA