Mardin Valisi Demirtas 1040 Rakimli Tepede Güvenlik Koruculari Ile Bir Araya Geldi

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Artuklu ilçesinde terörle mücadelede güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele eden güvenlik koruculari ile nöbet tuttuklari 1040 rakimli tepede iftar programinda bir araya geldi.

Mardin Valisi Demirtas 1040 Rakimli Tepede Güvenlik Koruculari Ile Bir Araya Geldi
Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programina Vali Mahmut Demirtas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Türkiye Güvenlik Koruculari Federasyonu Baskani Orhan Kandemir, Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Konfederasyonu Kadin Kollari Genel Baskani Hatice Turan Kandemir ile güvenlik koruculari katildi.

Iftar öncesinde Vali Demirtas, Mardin-Diyarbakir kara yolundaki 6 numarali kulede incelemeler yaparak, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel’den bilgiler aldi. Vali Demirtas, ardindan kulede nöbet tutan güvenlik koruculari ile görüserek, taleplerini dinleyip onlarla bir süre hasbihal etti. Vali Demirtas, daha sonra nöbet tutulan tepede kurulan iftar sofrasinda protokol üyeleri ve korucularla birlikte iftar yapti.

Vali Demirtas, gazetecilere yaptigi açiklamada Ramazan ayi boyunca her gün bir ilçede iftar programi gerçeklestirdiklerini hatirlatarak, bugün de güvenlik koruculari ile iftar yaptiklarini söyledi.

Güvenlik koruculari ile ayni sofrayi paylasmaktan büyük bir mutluluk duydugunu dile getiren Vali Demirtas, stratejik bir noktada nöbet tutan güvenlik koruculariyla iftar yaptiklarini belirterek, ülke savunmasinda gösterdikleri mücadeleden dolayi onlari tebrik etti. Güvenlik kuvvetlerinin Mardin’in her tarafinda teröre karsi büyük bir mücadele verdigini ifade eden Vali Demirtas, “Teröre karsi jandarma, polis ve güvenlik korucularimiz büyük bir mücadele verdi. Su an Mardin’in hiçbir yerinde çok sükür güvenlikle ilgili bir problemimiz yok. Bunda emniyetimizin, jandarmamizin ve güvenlik korucularimizin çok büyük katkisi var” dedi.

Mardin’in daha fazla huzuru hakkettigini kaydeden Vali Demirtas, “Mardin bir turizm kenti. Mardin turizmde, sanayide ve tarimda iddiali bir kent. Insallah bu gidisatla bölgenin yildizi olabilecegini düsünüyoruz. Simdiden tüm vatandaslarimizin bayramini tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Program yapilan duanin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA