Kapikule Sinir Kapisinda Tir Sürücüleri, Bayrami Buruk Geçiriyor

Ramazan Bayrami’ni direksiyon basinda geçiren tir sürücüleri, ailelerinden uzakta olmanin hüznünü yasiyor.

Kapikule Sinir Kapisinda Tir Sürücüleri, Bayrami Buruk Geçiriyor
Edirne’nin Avrupa’ya açilan Hamzabeyli ve Kapikule Sinir Kapisinda siranin kendilerine gelmesini bekleyen tir soförleri, ailelerinden uzakta olmanin hüznünü yasarken bayrami buruk sekilde geçiriyor.

Ramazan Bayrami’na yollarda giren tir soförleri, uzun kuyruklarda sira beklerken aileleri ve sevdikleriyle görüntülü arama yaparak bayramlasiyor.

Kimi soförler kuyrukta kimileri ise tir parklarinda birbirleriyle bayramlasti. Bayram sekeri bulamayan soförler, Bagajlarindaki tatli yiyeceklerden ve demledikleri çaydan arkadaslarina ikram etti.

"Aileden uzakta bayram geçiriyoruz"

Istanbul’dan yükünü alip Macaristan’a götürmek için Kapikule’de sira bekleyen Erzurumlu Abdulkadir Tatar, "Evden, aileden uzakta bayram geçiriyoruz. Meslegimiz icabi bayram, hafta sonu, dügün gibi duygulari yasayamiyoruz. Buruk bir bayram geçiriyoruz. Bunun yaninda buradaki sikintilarimiz da var. Uzaktayiz aile yasantimiz pek yok. Avrupa’ya yük tasiyoruz. Bu seferimiz de bayrama denk geldi. Bayramdan bir gün önce geldim hala siradayim. Bayram Namazindan sonra çocuklarimizla görüstük. Onlarin iyi olmasi bizi bir nebze olsun rahatlatiyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Herkesin bayramini tebrik ediyoruz" dedi.



"Bizler Türkiye’nin lastikli trenleriyiz"

Düzceli Recep Civelek, "Ailemizin yaninda olmak isterdik ama bu bayram böyle oldu. Bu sekilde olmasi gerekiyordu. Aradik bayramlarini kutladik. Ailemizin yaninda olamadigimiz için ihtiyaçlarini göremiyoruz. Sadece para yollamak olmuyor. Yeri geldiginde baba neredesin, bey neredesin sorularini alabiliyoruz. Bu sorulari hep telefonda duyuyoruz. Ama bizler tir soförleri olarak isimizin basindayiz. Bizler bu Türkiye’nin lastikli trenleriyiz. Bizler yürüdükçe Türkiye daha ileriye yürüyecektir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’den yükledigi yükü Macaristan’a götürmek için siraya giren Cemil Aksu, aileden uzakta bir bayram geçirmek zor olsa da bu duruma alistiklarini aktardi.
Kaynak: İHA