Yüzyillardir Yapilan Gelenek Pandemiden Sonra Devam Ediyor

Sakarya’nin Tarakli ilçesinde hasat döneminde bol ürün elde edilebilmesi için yüzyillardir yapilan ve pandemi sebebiyle 2 yil ara verilen gelenek yeniden basladi. Binlerce kisinin toplandigi alanda edilen dualarin ardindan bulgur pilavi yufka ve ayran dagitildi.

Yüzyillardir Yapilan Gelenek Pandemiden Sonra Devam Ediyor
Tarakli’nin Içdedeler Mahallesi’nde hasat döneminde bol ürün elde edilebilmesi için yüzyillardir yapilan ve pandemi sebebiyle 2 yil ara verilen gelenek yeniden basladi.

Mahallenin camiinde toplanan binlerce vatandasa, yapilan dualarin ardindan bulgur pilavi yufka ve ayran dagitildi. Içdedeler Mahallesi Muhtari Ishak Karaoglu, gerçeklestirilen etkinlikte 1 tona yakin bulgur, 4 büyükbas hayvan 30 küçükbas hayvan ve 400 kilogram sivi yag kullandiklarini belirtti.



“Yüzyillardir süregelen bir gelenektir”

Etkinligin gelenek oldugunu belirten Içdedeler Mahallesi Muhtari Ishak Karaoglu, "Bu gelenegimiz yüzyillardir süregelen bir gelenektir. Ne yazik ki pandemi nedeniyle 2 yildir yapilamiyordu. Hasat öncesi köyümüzde ve çevre ilçelerde yapilan hayir pilavlarinda bolluk ve bereketin olmasi için hep birlikte dualar yapilir. Ayni zamanda köyümüze gelen misafirlerimizi sosyal dayanisma içerisinde evlerimizde konuk ediyoruz. Mahalle meydaninda gerçeklestirdigimiz pilavda bu yil 80 kazan bulgur pilavi pisirdik. 1 ton bulgur, 4 büyükbas hayvan 30 küçükbas hayvan ve 400 kilogram da sivi yag kullandik. Ayrica günler öncesinden kadinlarimiz tarafindan yufka hazirlandi. Ayranla birlikte dagitimini gerçeklestirdik" dedi.

Kaynak: İHA