Yenisehir Belediyesinde Temel Ilk Yardim Egitimi Düzenlendi

Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi Insan Kaynaklari Müdürlügü tarafindan, çalisanlara yönelik olarak karsilasilabilecek acil durumlara karsi Temel Ilk Yardim Egitimi semineri düzenledi.

Yenisehir Belediyesinde Temel Ilk Yardim Egitimi Düzenlendi
Yenisehir Belediyesi Insan Kaynaklari Müdürlügünün belediye personellerinin herhangi bir kaza veya yasami tehlikeye düsüren bir durumda nasil davranmasi gerektigi konusunda bilinçlenmeleri adina düzenledigi Temel Ilk Yardim Egitimi seminerine çok sayida belediye çalisani katildi.

Temel Ilk Yardim Egitimi seminerinde sunumu gerçeklestiren Belediyenin Is Güvenligi Uzmani Dilay Üstü, herhangi bir acil durumda saglik görevlilerinin yardimi saglanincaya kadar ve yaralinin durumunun kötüye gitmesini önleyebilmek amaciyla herkesin Temel Ilk Yardim bilgisine sahip olmasi gerektigini söyledi.

Üstü, “Çünkü ilk yardim bilgisi ve ilk müdahale dünya genelinde çok fazla insanin hayatini kurtarmistir. Baskanimiz Murat Besikci’nin talimatlariyla düzenledigimiz seminerimizde belediyemiz çalisanlarina öncelikle ilk yardimdaki koruma, bildirme ve kurtarma gibi temel uygulamalarinin bilgisini verdik. Daha sonra yaralinin kan basincinin, solunumunun ve nabzinin nasil ölçülmesi gerekildigi, olay yerinin degerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlari kanamalar, sok durumu, yanik, bogulma ve yarali tasima, kalp masaji, hava yolu tikanikligi, bilinç bozukluklari gibi konularda genel bilgiler aktardik” dedi.

Kaynak: İHA