Yabanci Uyruklu Iki Sahsin Gasp Girisimi Vatandaslarin Müdahalesi Ile Son Buldu

Esenyurt’ta yabanci uyruklu iki saldirgan, yoldan geçen Sierra Leone uyruklu bir göçmeni gasp etmek istedi. Sahislarin saldirisi üzerine basindan yaralanan magdur yere yigilirken, olayi gören çevredeki vatandaslar gaspçilara müdahale ederek polis ekiplerine haber verdi. Yasanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi.

Yabanci Uyruklu Iki Sahsin Gasp Girisimi Vatandaslarin Müdahalesi Ile Son Buldu


Olay, geçtigimiz Cuma günü Esenyurt Yesilkent Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre yabanci uyruklu iki sahis, yolda yürüyen Sierra Leone uyruklu bir göçmeni gözüne kestirdi. Saldirgan sahislar, yanlarindan geçtigi esnada Sierra Leone uyruklu A.T. isimli göçmene saldirarak basindan yaraladi. Yere yigilan A.T.’nin telefonunu gasp eden saldirganlar, olayin ardindan kaçmak istedi. Çevredeki vatandaslar aldigi darbeyle bir kisinin yere yigildigini görünce hemen olaya müdahale etti.

Vatandaslar gaspçilara müdahale etti

Iki sahsin yarali göçmeni gasp etmek istedigini fark eden vatandaslar, saldirgan sahislardan birini yakalayarak etkisiz hale getirdi. Durumu polis ve 112 Acil Saglik ekiplerine haber veren vatandaslar, yetkililer gelene kadar gaspçilardan birini yerde hareketsiz sekilde bekletirken, saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan yarali göçmen ambulans ile Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesine kaldirildi. Yerde hareketsiz sekilde yatan N.R. isimli gaspçi, polis ekipleri tarafindan gözaltina alinirken, diger sahsin kaçtigi ögrenildi. Üst aramalarinda A.T. isimli göçmenin cep telefonu ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen N.R. isimli sahis tutuklandi. Yasanan o anlar ise çevredeki bir güvenlik kamerasina anbean yansidi.
Kaynak: İHA