Türkiye'nin Ilk Ve Tek Engelsiz Kus Gözlem Kulesine Ziyaretçi Akini

Türkiye’nin ilk ve tek engelsiz kus gözlem kulesinin bulundugu Hersek Lagünü, Engelliler Haftasi nedeniyle özel konuklarini agirliyor.

Türkiye'nin Ilk Ve Tek Engelsiz Kus Gözlem Kulesine Ziyaretçi Akini
Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan Hersek Lagününde yapilan engelsiz kus gözlem kulesi, konuklarina 245 farkli türde kusun gözlenmesine imkan sunuyor. Engelliler Haftasi nedeniyle Hersek Lagünü, Türkiye’nin ilk ve tek engelsiz kus gözlem kulesi nedeniyle özellikle özel gereksinimli bireyler tarafindan tercih ediliyor. Altinova Belediye Baskani Metin Oral, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü ile Hersek Lagünü’nde birlikte çalistiklarini anlatti.

Göçmen kuslarin ugrak noktasi oldugu için "Kus Oteli" olarak da adlandirilan Hersek Lagünü’nün Türkiye’deki önemli sulak alanlardan birisi olduguna deginen Oral, “Türkiye’de ilk defa engellilere uygun kus gözlem kulesinin oldugu mekandayiz. Burasi ayni zamanda doga egitim merkezimiz. Burasi ve hemen gölümüzün öbür tarafindaki Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçemiz engellilerimize tam uyumlu. Kus gözlem kulemizde engellilere uyumlu, asansörlü Türkiye’deki ilk kule” diye konustu.

Kaynak: İHA