Trabzonlu Mobilya Üreticileri Ahsap Oyuncak Ve El Sanatlarina Yöneliyor

Mobilyaci Isadamlari Dernegi (MOBIAD) Baskani Alper Bektas, Trabzon’da mobilya sektörünün katma deger saglayan ürünlere yönelmesi gerektigini belirterek ahsap oyuncak ve el sanati üretiminin de bunun için iyi bir firsat oldugunu söyledi.

Trabzonlu Mobilya Üreticileri Ahsap Oyuncak Ve El Sanatlarina Yöneliyor
Trabzon’un seri üretim yapilan bir mobilya merkezi olmasinin çok kolay gözükmedigini belirten Bektas “Evinden ölçü alinarak müsterilere özel ürün yapiliyor. Katma degerin de yeterince olusmadigini düsünüyorum. Trabzon’un aslinda ciddi bir mobilya geçmisi var, yetenekli ustalari var. Ancak Trabzon’un seri üretim bir mobilya merkezi olmasi çok kolay gözükmüyor. Fiziki sartlarimiz da buna belki yeterince elvermiyor. Son dönemde mobilya ustasi, montaj elemani, döseme ustasi, boyaci bulamiyoruz ve dikis elemani da bulamiyoruz” dedi.

Kadin isgücü kullanilarak el sanatina yönelik üretimler yapilabilecegini kaydeden Bektas “Ayni sekilde ahsap oyuncak konusunu da arkadaslarimizla görüsüyoruz. Bu konu üzerinde çalismalar yapiliyor. Maksimum 5 liralik bir agaç parçasi islendiginde, ona renk verildiginde, güzel bir hale getirip ürün oldugunda yurtdisinda 20, 30, 40 Euro’ya satilabiliyor. Bu konuda sektör olarak ilerlemek istiyoruz” diye konustu.

Bektas, kereste ihracatina getirilen kisitlamalari da sektör olarak desteklediklerini vurgulayarak, bunun fiyatlara olumlu yansimasini, maliyetlerin asagiya çekilerek ihracat imkâni saglamasini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA