Tekirdag'da 'Kadina Siddetin Önlenmesi Çalistayi' Düzenlendi

Tekirdag’da Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan kadina siddete karsi yapilacak çalismalar ve alinacak önlemlerin anlatildigi çalistay düzenlendi.

Tekirdag'da 'Kadina Siddetin Önlenmesi Çalistayi' Düzenlendi
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan Süleymanpasa Belediyesinin ev sahipliginde Kadina Siddetin Önlenmesi Çalistayi düzenlendi.

Kentte bulunan kadin dernekleri ve kamu kurumlarinin katildigi programda, katilimcilara kadina yönelik siddetin önlenebilmesi için alinabilecek önlemler, siddet gören kadinlarin atmasi gereken adimlar gibi önemli konularda bilgilendirmede bulundu ve katilimcilar arasinda fikir alisverisi gerçeklesti.

Düzenlenen etkinlige katilan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, Süleymanpasa Belediyesi’nin kadinlara yönelik hazirladigi projeleri anlatti. Yüksel, kadina yönelen siddetin aile içinde basladigini vurguladi. Bu konuda yürütülecek egitim çalismalari, çocuklardan baslayarak asilanacak insan sevgisi ile kadina yönelik siddetin tamamen ortadan kaldirilabilecegine inandigini ifade eden Yüksel, “Süleymanpasa Belediyesi olarak bizler kadinlarimizin evlerde kapali kalmamalari, aktif olarak hayatin içinde var olmalari için çesitli çalismalar yürütüyoruz. Yakin zamanda Çinarli Mahallemizde ilkini insa ettigimiz ve sadece hanimlara hizmet verecek bir merkezi hizmete açacagiz. Diger mahallelerimizde de benzer projeler üzerinde çalisiyoruz. Burada hobi kurslari, mesleki egitimler verilecek, kapali yüzme havuzu ve fitness salonu bulunacak. Ayrica bu merkezler siddete maruz kalmis kadinlarimizin destek alabilecekleri kadin siginma evi olarak da hizmet verecek. Kadinlarimizin sehrimizin ekonomi hayatina aktif olarak dâhil olmalari için Seracilikta Kadin Eli projemizi kisa süre içinde baslatiyoruz. 1000 metrekarelik seralarda hanimlar satin alim garantili olarak üretim yapacaklar. Bir yandan hem belediyemiz hem Süleymanpasa Kent Konseyimiz bünyesinde kadinlarimizin el emeklerini ekonomiye kazandirabilecekleri kurslar ve egitimler veriyoruz. Ekonomik olarak bir erkege bagimli kalmayan kadinlarimiz siddet karsisinda da sessiz kalmak zorunda kalmayacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA