TDP Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi 'ABD'nin Ve Ingiltere'nin Truva Atlari Bugün De Aramizdalar'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Lideri Sarigül, “Kemal Dervis’in fotokopileri, ABD’nin ve Ingiltere’nin truva atlari bugün de aramizdalar. Ancak yagma yok. Artik Türkiye Degisim Partisi var" dedi.

TDP Baskani Mustafa Sarigül Açiklamasi 'ABD'nin Ve Ingiltere'nin Truva Atlari Bugün De Aramizdalar'
TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin genel merkezinde haftalik basin toplantisinda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi basin açiklamasi düzenledi.

Sarigül’ün gündeminde ekonomi, genel af ve Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) konulari vardi. TDP Baskani Sarigül, "Ilkokul 3. sinifa giden çocuga insanin en temel ihtiyaçlari nedir diye bir soru sorsak ‘beslenme, barinma, giyinmedir’ der. Bugün maalesef 2022 Türkiye’sinde, nüfusumuzun yüzde 80’i layikiyla karsilayamiyor. 20 yildir ülkeyi yönetenlere bakiyorum. Büyük bir piskinlikle, bu aziz millete sabir ve sükür tavsiye ediyor, biz gidersek isler daha da kötü olur diyerek bir korku imparatorlugunu seçim öncesi yaratmaya devam ediyorlar. Söylesine bir bakiyorum muhalefet partileri de doymuyorsak, barinamiyorsak, bundan daha kötü ne olabilir diyerek hesap soramiyorlar. Biz böyle bir siyaseti böyle bir hayat tarzini milletimize yakistiramiyoruz ve layik görmüyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Hep birlikte bir af çikartalim, adi da ’Toplumsal Baris Affi’ olsun”

31 Mayis’ta sona erecek olan korona virüs açik cezaevi izinlerinin uzatilmadigi takdirde 80 bin kisinin yeniden cezaevine dönecegine deginen Sarigül, "Toplumun talep ve ihtiyaçlarini en iyi bilen bir parti olarak af çagrisinda bulunduk. Maltepe, Diyarbakir, Sincan, Osmaniye, Bakirköy, Tekirdag, Zonguldak, Adana, Konya, Ordu, Ümraniye, Kirikkale, Balikesir, Bursa bu hafta da Samsun, Eskisehir ceza evlerini gezip af çagrisi yapacagim. Buradan bütün siyasi partilere bir kez daha çagrida bulunuyorum. Gelin hep birlikte bir af çikartalim, adi da ’Toplumsal Baris Affi’ olsun. Devletimizin güçlü ve adil oldugunu, vicdanli, sefkatli ve merhametli oldugunu gösterelim. Cezaevlerinden çikacak mahkumlara da, psikolojik destek verelim. Ekonomik destek verelim. Is bulmalarina ve toplumla kaynasmalarina yardimci olalim” diye konustu.



“Iktidarimizda Engelliler Bakanligi’ni insallah biz kuracagiz”

Sarigül, “Geçen hafta engelliler haftasiydi ama engelliler ne yazik ki unutuldu. Engellilerin unutulmasina Türkiye Degisim Partisi olarak asla izin vermeyecegiz. Iktidarimizda Engelliler Bakanligi’ni insallah biz kuracagiz. 12,5 milyon engelli bir genel müdürlükle yönetilemez. Engelli evladina bakan, anne veya babaya emeklilik hakkini mutlaka vermemiz sart, bu evladi engelli annesi ve babasi baska hiçbir is yapmiyor, engelliye bakiyor o anneye veya babaya emeklilik hakkinin verilmesi vicdani bir konudur” açiklamasinda bulundu.

“Türkiye’ye gönderilen Kemal Dervis, ABD’nin truva atiydi”

Emeklilikte Yasa Takilan kisilerin magdur olduklarina ve hak aramalarina destek verdigini belirten Sarigül, ”EYT’lilerin kazanilmis haklarini, gasp eden yasa 1999 yilinda IMF’nin baskisiyla çikti. IMF’in tetikçiligini yapan Kemal Dervis tarafindan çikartildi. Canim genel baskanim, merhum Ecevit’i de ekonomiyi düze çikaracak diye yanilttilar. Merhum Ecevit, yillar sonra Kemal Dervis için en büyük pismanliklarimdan birisidir. O seytani hesaplar içerisindeydi dedi.

Kurtarici diye Türkiye’ye gönderilen Kemal Dervis, ABD’nin Truva atiydi. Kemal Dervis’in fotokopileri, ABD’nin ve Ingiltere’nin Truva Atlari, bugün de aramizdalar. Ancak yagma yok. Artik TDP var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA