Tavas Devlet Hastanesi'nde Agiz Ve Dis Sagligi Hizmetleri Basariyla Yürütülüyor

Denizli Tavas Devlet Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Bölümünde aktif görevli 6 Dis Tabibi hastane bünyesindeki donanimli altyapiyla birlikte agiz, dis ve çene sagligiyla ilgili hastaliklarin tani, tedavisine yönelik çocuk ve yetiskin hastalara hizmet yenilenen kadro ile basariyla yürütülüyor.

Tavas Devlet Hastanesi'nde Agiz Ve Dis Sagligi Hizmetleri Basariyla Yürütülüyor


Tavas Devlet Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Bölümünde aktif görevli 6 Dis Tabibi hastane bünyesindeki donanimli altyapiyla birlikte agiz, dis ve çene sagligiyla ilgili hastaliklarin tani ve tedavisine yönelik çocuk ve yetiskin hastalara hizmet veriliyor. Poliklinikler, acil saglik hizmetleri, yatakli servisler, ameliyathane, yogun bakim, hemodiyaliz ve fizik tedavi üniteleri, laboratuvar ve görüntüleme hizmetleriyle Tavas ve bölge halkina kesintisiz hizmet veren Tavas Devlet Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Bölümü’yle de oldukça iddiali. 2009 yilinda dis ünitelerinin kullanima açilmasindan bu yana hizmet veren Tavas Devlet Hastanesi’nde, yenilenen hekim kadrosuyla birlikte agiz ve dis sagligi hizmetleri basariyla yürütülüyor.

"Agiz ve dis sagligi bütün vücut sagligi için önemlidir"

Tavas Devlet Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Bölümü Sorumlusu Dis Tabibi Özge Pesdereli, agiz ve dis sagliginin vücut sagligi açisindan önemine vurgu yaparak, “Saglik agizdan baslar” dedi.

Pesdereli, “Agiz ve dis sagligi vücut sagliginin bölünmez bir parçasidir. Bu nedenle agiz ve dis sagligi sadece saglikli beslenmek, düzgün konusmak, güzel bir gülüse sahip olmak için degil, bütün vücut sagligi için önemlidir. Tavas Devlet Hastanemizde de hem çocuk, hem de eriskin hasta muayeneleri yapilmaktadir. Kliniklerimizde yüksek standartlarda dezenfeksiyon ve sterilizasyon kurallarina uyulmakta olup, yapilan düzenli kontrollerle de hastalarimizin genel sagliklarini da korumayi amaçlayan hastanemizde uygulanan dis tedavileri arasinda dis dolgusu, kanal tedavisi, dis çekimi, koruyucu dis tedavileri, hareketli protez (alt-üst total, parsiyel damak), sabit protez (kron kaplama, köprü), dis tasi temizligi (detertraj), iltihapli dislerin tedavisi bulunmaktadir. Ayrica dislerimizi korumak için günde en az 2 kere olmak üzere firçalamaliyiz ve sikayetimiz olmasa bile 6 ayda bir rutin dis kontrolümüzü yaptirmaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA