Sivas Için 15 Bin Kisilik Istihdam Sözü

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Mustafa Eken Demirag Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisi yapilan 45 firmadan 15 bin kisilik istihdam sözü aldiklarini söyledi.

Sivas Için 15 Bin Kisilik Istihdam Sözü
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Mayis ayi Meclis Toplantisi, Meclis Baskani Çetin Yildirim baskanliginda gerçeklestirildi.

Nisan ayi karar özetlerinin okunmasinin ardindan mizan ve masraf listeleri görüsülerek oy çoklugu ile kabul edildi. Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Eken, Yönetim Kurulu çalismalari hakkinda Meclis Üyelere bilgi verdi.

Demirag OSB’de yer tahsisleri ve temel atma törenlerinin devam ettigini dile getiren Baskan Eken, “Demirag OSB’de temel atmalar ve yer tahsisleri devam ediyor. Son olarak Türkiye’de 1. Avrupa ikinci sirada yer alan Tezmaksan 250 Milyon TL’lik yatirim için temel atti. Türkiye’nin önemli firmalarinin temel atma törenleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Demirag’da güzel seyler olmaya devam edecek. Suana kadar 45 firmaya yer tahsisi yaptik ve 15 bin kisinin istihdami için taahhüt aldik.” Dedi.

29 Mayis’ta Istanbul’da 400 is insani ile bir araya geleceklerini ifade eden Baskan Eken, “29 Mayis’ta Valimizle, Belediye Baskanimizla, Istanbul Haliç Kongre Merkezinde 400’e yakin Sivasli is adamlarimiz basta olmak üzere is insanlariyla toplanti yapacagiz. Sivas’a yatirim yapanlarda var, yatirim yapmayi düsünenlerde var. Türkiye’nin her yerinden yatirimcilarimiza yer veriyoruz. Kim gelirse gelsin yerimiz var. Yeter ki yatirim yapsin, dogru yatirim yapsin, rant elde etmek için degil buraya memleketine hizmet etmek istesin. Istihdama ve ihracata katki saglayacak tüm firmalarimiza yer veriyoruz” diye konustu.

Sivasspor’un Istanbul’da oynayacagi kupa finali içinde meclis üyelerine tam kadro katilalim çagrisi yapan Eken, “Sivasspor’umuz Türkiye Kupasi final maçinda 26 Mayis’ta Istanbul’da Kayserispor ile karsilasacak. Bizde bu maç için taraftarlarimiza gerekli destegi verecegiz. Buradan bir de çagrida bulunmak istiyorum; Istanbul’da yasayan Sivaslilari bu önemli maç için stadyuma davet ediyorum. Özellikle derneklerimizin tasin altina elini koymasi lazim. Haydi Istanbul’daki Yigidolar, insallah hepinizle stadyumu dolduralim ve kupayi ilimize getirelim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA