Sehitkamil'de 4 Bin 908 Kisi Okuma-Yazma Ögrendi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan bugüne kadar toplam 4 bin 908 ögrenciye okuma-yazma ögretilirken, bin 573 ögrenci de açik ögretim kurslarindan faydalandi.

Sehitkamil'de 4 Bin 908 Kisi Okuma-Yazma Ögrendi
Sehitkamil Nikah Salonu’nda düzenlenen okuma-yazma kursu ve açikögretim kursu yil sonu kapanis programina; Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayse Balat, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardimcisi Mustafa Saribiyik, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sait Söylemez, Gaziantep Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysegül Güleç, Gaziantep Milli Egitim Müdür Yardimcisi Halit Ates, Sehitkamil Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, Sehitkamil Halk Egitim Merkezi Müdür Vekili Ibrahim Halil Berk, Mervesehir Halk Egitim Merkezi Müdürü Bayram Bal, Gaziantep Üniversitesi Dis Hekimligi ve Mühendislik Fakültesi ögrencileri, açik ögretim ve okuma yazma kursu ögrencileri katildi.

Programda konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, su ifadeleri kaydetti:

“Ben, öncelikle emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum. Bugünkü gerçeklestirmis oldugumuz bu organizasyon aslinda iki ayri organizasyon. Birincisi, okum-yazma bilmeyen kardeslerimizin birinci ve ikinci kademe diplomalarini almalari. Ikincisi de üniversitemizle yillardir sürdürdügümüz Toplumsal Duyarlilik Projesi çerçevesinde açik ögretime devam eden kardeslerimize verilen destek. Sehitkamil Belediyesi olarak mahallelerimizde aile merkezlerimizi insa ettik. Bizim aile merkezlerimizde 70’e yakin ana sinifimiz var, bunun yani sira el beceri kurslarimiz var. Hanim kardeslerimizin burada okuma-yazma, Kur’an-i Kerim egitimi ve açik ögretim egitimi aldiklari imkanlar var. Bizim bir basimiza bir sey yapmamiz mümkün degil. 2018 yilinda baslayan ‘Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasin’ kampanyasindan önce 2009 yilinda göreve geldigimizde biz yine o zaman halk egitim ve sivil toplum kuruluslari, kendi hocalarimizla bu isi baslatmistik. 2018 yilinda da hükümetimizin almis oldugu bu kararla birlikte daha fazla tabana yayilma imkanimiz oldu. Bu isin bu noktaya gelmesinde emegi geçen Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz, müdür yardimcilarimiz ve hocalarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Diger taraftan Gaziantep Üniversitesi’nden Ayse Balat Hocamizin baslatmis oldugu Toplumsal Duyarlilik Projesi’nin ilk partnerinden bir tanesi bizdik. Bu is bizim için çok önemli. Burada birlikte hareket ettigimizde neler yapabilecegimizi ortaya koyuyoruz” seklinde konustu.

Amaç hayat kalitesini arttirmak

Programda konusan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayse Balat ise su açiklamayi yapti:

“Sehitkamil Belediyemiz ile birlikte Kent Gönüllüleri Açik Ögretim Destegi Projesi çerçevesinde Gaziantep Üniversitesinin yaklasik 400 ögrencisi, hafta içi belirli günlerde belediyemize ait aile merkezlerine gelerek kent gönüllüsü olarak görev aldilar. Bu proje, 2021-2022 akademik yili itibariyle 10. kez uygulandi. Görev alan ögrencilerimiz, aile merkezlerinde, disaridan ilkögretim, ortaögretim, lise ve üniversiteye hazirlik dönemini tamamlamak isteyen kadinlarimiza ders anlatiminda bulunarak destek verdiler. Sehitkamil Belediyesi ile birlikte 2012 yilindan itibaren yürütülen açik ögretim ders desteginde ögrencilerimiz tarafindan simdiye kadar bin 573 kadinimiza egitim destegi verilmistir. Amacimiz, bu projede erken yasta okuldan alinan veya devam edememis kizlarimizin, annelerimizin egitimlerine devam ederek, daha bilinçli kararlar alabilmelerini, egitim hayatinin devamliligina, es seçimine, çocuk egitirken bilinçli olmalarina, algilayis biçimlerine, kurduklari iletisimin kalitesine, çalisma hayatina katilarak ekonomik bagimsizliklarini saglamalarina destek vererek, hayat kalitelerinin arttirilmasina yardimci olmaya çalismaktir.”

Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan üniversite ögrencilerine katkilarindan ötürü çesitli armaganlar verilirken, okuma-yazma kursundan mezun olmaya hak kazanan ögrencilere de diplomalari takdim edildi. Program, çektirilen hatira fotografi ile sona erdi.
Kaynak: İHA