Sanliurfa'da Ev Hanimlari Bos Zamanlarinda Meslek Ögreniyor

Sanliurfa’nin Karaköprü ilçesindeki ev hanimlari Karaköprü Belediyesi Meslek Edinme Kurslarina(KARAMEK) yogun ilgi gösteriyor.

Sanliurfa'da Ev Hanimlari Bos Zamanlarinda Meslek Ögreniyor
Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde hizmet veren KARAMEK kadinlardan yogun ilgi görüyor. Seyrantepe Mahallesinde bulunan 4. Murad Kültür Merkezinde usta ögreticiler tarafindan verilen dikis-nakis, giyim ve hali dokuma gibi kurslarda el becerilerini gelistiren kadinlar, diger yandan da kendi üretimleri olan ürünleri satarak aile bütçelerine katkida bulunuyor. Kurslarda dikis makinesi kullanimi, kumas çesitleri, kesim teknikleri ve giyim konularinda egitimler alan kadinlar kurslarda ögrendikleriyle kendi kiyafetlerini dikebiliyor. Ayrica kadinlarin ürettigi ürünler de satilarak aile bütçelerine katki sunuluyor.

Baydilli, “KARAMEK projemizle birlik hanimlar gittikleri kurslarda hem bos zamanini degerlendirmis oluyor hem de bir el becerisi meslegi ögrenmis oluyor. Usta ögreticilerimizle ve egitim siniflarimiz, ekipmanlarimizla hanimlar güzel zaman geçirerek meslek ögreniyorlar.

Akbayir Mahallemizdeki yeni kültür merkezimizde ve Seyrantepe Mahallemize kazandirdigimiz 4. Murad Kültür Merkezimizde hanimlar için açtigimiz kurslara gerçekten çok yogun ilgi var. Bu kurslarin sayisini artirip daha fazla kadinin buralardan faydalanarak bos zamanlarini verimli bir sekilde degerlendirmelerini saglamaya çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA