Pinar Abay, ING Belçika'nin Ilk Kadin Yönetim Kurulu Baskani Oldu

ING Grubu Global Icra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Baskani olarak görev yapan Pinar Abay, bu görevlerine ek olarak ING Belçika Yönetim Kurulu Baskanligi’na getirildi.

Pinar Abay, ING Belçika'nin Ilk Kadin Yönetim Kurulu Baskani Oldu


Çalisanlarinin ve müsterilerinin her zaman bir adim önde olmalarini mümkün kilma hedefiyle faaliyet gösteren ING Grubu’na bagli ING Belçika bünyesinde üst düzey bir atama gerçeklesti. ING Grubu Global Icra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Baskani olarak görev yapan Pinar Abay, bu görevlerine ek olarak ING Belçika Yönetim Kurulu Baskanligi’na getirildi.

Pinar Abay bu atama ile bankanin Belçika’daki 150 yillik tarihindeki ilk kadin Yönetim Kurulu Baskani oldu. Pinar Abay, bankanin Belçika Yönetim Kurulu Baskanligi görevini, yas siniri nedeniyle görevinden ayrilan Diego du Monca’dan devraldi.

Atama ile ilgili görüslerini aktaran ING Grubu Global Icra Kurulu Üyesi Pinar Abay, “Banka olarak çesitlilik ve kapsayiciligi is stratejimizin önemli bir parçasi olarak görüyor ve bankamizin Çesitlilik ve Kapsayicilik politikasi çerçevesinde ilerliyoruz. Bankamizda çesitliligi sadece dogru oldugu için desteklemiyoruz, ayni zamanda stratejimizi gerçeklestirebilmek için de çesitliligi saglamanin büyük önem tasidigina inaniyoruz. Bir adim önde olmak için ekiplerin farkli geçmis ve perspektiflere sahip olmasi gerektigine inaniyoruz. Çesitliligin en önemli unsurlarindan biri de cinsiyet. Özellikle Yönetim Kurullarinin daha çesitli ve kapsayici hale getirilmesinin önemli oldugunu düsünüyoruz. Bu dogrultuda, yarisindan fazlasi kadin olmak üzere çok çesitli geçmis ve deneyimlere sahip degerli yöneticilerin bulundugu ING Belçika Yönetim Kurulu’nun Baskani olarak atanmaktan ayrica gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA