Özel Bireyler, Akdeniz Üniversitesi'nde Pizza Ve Pide Yapmayi Ögrendi

Akdeniz Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde farkindalik etkinlikleri düzenlendi. Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri Fakültelerini gezen özel gereksinimli bireyler, üniversite ögrencilerinden pizza ve pide yapmayi ögrendi.

Özel Bireyler, Akdeniz Üniversitesi'nde Pizza Ve Pide Yapmayi Ögrendi
Akdeniz Üniversitesi Engelli Ögrenci Birimi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi is birligi ile 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde Dr. Günseli-Dr. Bülent Akinsal Özel Egitim Ortaokulu ögrencilerine yönelik farkindalik etkinlikleri gerçeklestirildi.

Düzenlenen etkinliklerde özel gereksinimli ögrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki heykel bölümünde tas, metal ve ahsap, seramik, resim ve müzik atölyelerindeki derslere konuk olarak uygulamalarda bulundular. Özel gereksinimli ögrenciler, Spor Bilimleri Fakültesi’nde ise egitsel oyunlarla isinmalar yapip kaba motor denge ve koordinasyon çalismalari sonrasinda voleybol maçi yaptilar. Özel gereksinimli ögrencilere, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Ögr. Gör. Dr. Aysen Oluk Ersümer, Spor Bilimleri Fakültesi’nde ise Ögretim Üyesi Doç. Dr. Erdi Kaya etkinliklerde eslik etti.

“Özel gereksinimli bireylerimiz için yeni projeler”

Akdeniz Üniversitesi Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü Ögretim Üyesi, Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Adile Emel Sardohan Yildirim, “Özel gereksinimli ögrencilerimizi kampüsümüzde agirlamak, birlikte etkinlikler yapmak bizleri onurlandirmistir. Fakültelerimizin destegiyle tüm hafta süren farkli etkinliklerle aslinda ne kadar büyük bir aile oldugumuzu da anlamis oluyoruz. Bu etkinliklerde özel gereksinimli ögrencilerimizin idarecileri, ögretmenleri ve aileleriyle yaptigimiz görüsmelerimizde üniversite olarak özel gereksinimli bireyleri yetiskin egitimi anlaminda desteklemek için yeni projelerimizi tasarlamaya basladik” seklinde konustu.



Pizza ve pide yaptilar

Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Toplulugu da 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde bir etkinlige imza atti. Akademik danisman Doç. Dr. Adem Arman önderligindeki etkinlikte, Gastronomi Toplulugu üyesi üniversite ögrencileri, Kepez Özel Egitim Meslek Okulu ögrencilerine pizza ve pide yapim egitimi verdi. Özel ögrenciler hem hamur yogurmayi ögrendi hem de eglenceli vakit geçirdi.
Kaynak: İHA