'Öteki' Nin Anlatildigi Ulusal Topkapi Ögrenci Kisa Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Istanbul Topkapi Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesinin “Öteki” temasiyla gerçeklestirdigi Ulusal Topkapi Ögrenci Kisa Film Festivali’nin ödül töreni Istanbul Topkapi Üniversitesi Balat Yerleskesinde gerçeklestirildi.

'Öteki' Nin Anlatildigi Ulusal Topkapi Ögrenci Kisa Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu
Törende ‘Kurmaca Film’ kategorisinde ödülünü Meryem filmiyle Celal Yücel Tomrul kazandi. ‘Belgesel Film’ dalinda ödülünü Yeryüzü Ayaklari filmiyle Ümit Güç alirken, Günisigi filmiyle mansiyon ödülüne layik görülen isim Baturay Tunçat oldu. Törene Istanbul Topkapi Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Baris Bulunmaz’in yani sira jüri üyeleri arasinda yer alan Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dilay Güney, Dr. Ögr. Üyesi Özlem Simsek, Dr. Ögr. Üyesi Deniz Berker, Dr. Ögr. Üyesi Cem Yildirim, Ars. Gör. Alparslan Özkardes, oyuncu ve Tiyatro Bölümü Ögr. Gör. Abdül Süsler ve Dr. Abdül Lama ile kültür-sanat dünyasi ve akademik camiadan önemli isimler katilim sagladi.

Fransiz Kültür Merkezinde gösterime girdi

Ulusal Topkapi Ögrenci Kisa Film Festivali’nde ödüllerin sahibi olan eserler, 72 film arasindan seçildi. Ilk üçe giren filmler 14 ve 15 Mayis tarihlerinde Fransiz Kültür Merkezinde gösterime girdi.

‘Gelecek yillarda devam edecek bir festival oldu’

Törende açilis konusmalarini gerçeklestiren Prof. Dr. Baris Bulunmaz, hem Istanbul Topkapi Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesine hem de Fransiz Kültür Merkezine tesekkür etti. Festivalin gelecek yillarda da devam edecegini ifade eden Prof. Dr. Bulunmaz, “Derece alan eserlerin belirlenme sürecinde ince elenip sik dokundu. Festivalin her yil düzenlenmesini saglayacagiz. 10 yil sonra ise bugünümüz, 13 Mayis 2022 tarihi bizler için önemli bir kilometre tasi olacak. Sonuç olarak tüm eserlerin izlenmeye deger ve basarili bir çalisma oldugunun farkindayiz. Ancak sonuçta her alandan biri öne çikacakti. Bu digerlerinin daha kötü oldugunu göstermez” dedi.

“‘Öteki’ye dikkat çekmek istedik”

Prof. Dr. Baris Bulunmaz’in ardindan kürsüye gelen Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dilay Güney, festivalin temasina dikkat çekti. Prof. Dr. Güney, “Üniversitemiz ilk kez düzenledigi bu festival ile gelecegin sinemacilarini gösteriyor. Öteki, belli bir grup kimligi karsisinda ‘alt insan’ olarak tanimlanan kisiler öbegidir. Öteki, bir evrende farkliliklarimiza ragmen tek bir tür oldugumuzu unutma halidir. Dolayisiyla her çaga ait bir ‘öteki’ olmustur. Festivalle birlikte ‘öteki’nin günümüze nasil yansidigi anlatilmaktadir. Çünkü ‘öteki’ aslinda hep degersiz görülen kanadi anlatir” degerlendirmesinde bulundu.

‘Nesillere sadece 2 yol olmadigini ögretmemiz lazim’

Jüri üyesi olarak festivalin sunuculugunu üstlenen Tiyatro Bölümü Ögr. Gör. Abdül Süsler, “Yeni nesillere ötekilestirmeyen bir dünya birakmak adina önemli bir festival oldu. Nesillere sadece iki yol olmadigini ögretmememiz lazim. Yarinin çocuklari ‘öteki’ kavramini dogru noktada kullanmak üzere fikir ve bilgi sahibi olmalilar” dedi.

Gastronomi ögrencileri mutfak sanatlarini festivale tasidi

Törenin ardindan genç yönetmenler, sanat camiasinin önemli isimleri ve akademisyenlerle düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ögrencileri tarafindan özenle hazirlanan ve kokteylde sunulan yiyecek ve içecekler ise büyük alkis aldi.
Kaynak: İHA