OSB'de 7 Ay Süren Heyecanli Bekleyiste Sona Yaklasildi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 7 ay önce baslayan heyecanli bekleyis sona eriyor. 26-27 Mayis tarihlerinde gerçeklesecek Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari 2022 Etkinliginde, büyük finale sayili günler kaldi.

OSB'de 7 Ay Süren Heyecanli Bekleyiste Sona Yaklasildi
Antalya OSB Yönetimi tarafindan yedi ay önce, 26-27 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecegini ilan edilen, Antalya OSB Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari 2022 Etkinliginde, büyük finale sayili günler kaldi. Akademisyenler ile sanayicilerden olusan Bilim ve Danisma Kurulu, yedi aylik etkinlik takviminin son iki ayini kapsayan, proje teslim ve degerlendirme süresi içerisinde gönderilen 297 adet ar-ge ve inovasyon temelli projeyi, büyük bir titizlikle inceledi. Yapilan degerlendirme sonucunda, 180 projenin sergilenmeye ve yarisma çerçevesinde alinmaya hak kazandigi açiklandi.

180 inovatif proje yatirimcilar ile bulusacak

‘Tarim, Kimya, Çevre, Biyoteknoloji, Gida’ - ‘Enerji, Makine, Elektrik - Elektronik, Insaat, Yazilim, Bilisim’ - ‘Yapay Zeka, Saglik ve Tip Teknolojileri, Biyomalzeme, Ilaç ve Kozmetikten’ olusan 3 farkli kategorinin kazananlari, Antalya OSB Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari Yürütme Kurulu tarafindan belirlenecek. Kazananlar, 27 Mayis Cuma günü Antalya OSB Bölge Müdürlügü Idari Hizmet Binasinda gerçeklesecek ödül töreninde açiklanacak. Her üç kategorinin de birincilerine 15 bin TL, ikincilerine 10 bin TL, üçüncülerine de 7 bin 500 TL para ödülü verilecek. 26 Mayis Persembe günü baslayacak etkinlikte, söz konusu 180 proje, açilacak sergi ile yatirimcilar ile sanayicilerin dikkatine sunulacak. Antalya OSB Yönetimi, 3 ay boyunca açik kalacak sergide yer alan ar-ge ve inovasyon temelli projelerin, yatirimci bulup ürüne dönüsmesi ya da uygulanabilir hale gelmesi için çalismalar yürütecek.

Heyecan 7 ay önce basladi

Yedi ay önce baslattiklari süreçte sona yaklasmanin heyecanini yasadiklarini belirten Antalya OSB Baskani Ali Bahar, “2018 yilinda ilkini düzenledigimiz Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari Etkinligine 211 proje basvurmus, 165 proje sergilenmeye ve yarismaya girmeye hak kazanmisti. Bu 165 proje içerisinden birçok yatirim alan ve ticarilesen proje oldu. Etkinligimiz ayrica yeni is birliklerine ve ortakliklarin dogmasina da vesile olurken, Antalya bu etkinlik ile ar-ge ve inovasyonun yeni cazibe merkezlerinden bir haline geldi. Etkinlikten elde ettigimiz bu yüksek katma deger nedeniyle, 2020 yili Mart ayina etkinligimizin ikincisini planlamistik ki maalesef pandemi gerçeklestirmemize mani oldu. Pandeminin etkisinin azalmasi ile birlikte hemen harekete geçtik ve bundan 7 ay kadar önce, Antalya OSB Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari 2022 Etkinligini 26-27 Mayis tarihlerinde gerçeklestirecegimizi ekosistemin tüm paydaslarina iletip, kamuoyuna ilan etmis olduk. Ertelemeyi de sayarsak 2 yillik heyecanli bekleyis, 26 Mayis itibariyle son bulacak ve ülke ekonomisine önemli katkilar saglayacagini ümit ettigimiz 180 proje yatirimcilarin ve sanayicilerin dikkatine sunulacak” dedi.

Kaynak: İHA