Ordu'da 4 Dil Bilen Zabitalar Isbasinda

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in il genelinde baslatti turizm atagi sayesinde kentte gelen turistler 4 dil bilen turizm zabitalar sayesinde kentte rahatlikla dolasma imkâni buluyor.

Ordu'da 4 Dil Bilen Zabitalar Isbasinda
Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi bünyesinde olusturulan 11 kisilik Çevre ve Turizm Zabita ekibi, Ingilizce, Almanca, Japonca ve Arapça konusarak kente gelen yerli ve yabanci turistlere 7/24 hizmet veriyor. 4 dil bilen zabitalar, bir taraftan turistlere kenti tanitirken, diger taraftan seyyar satici ve dilencilere göz açtirmiyor.

Ordu’nun sahil ve turistik noktalarinda görev yapan 11 kisilik Çevre ve Turizm Zabita ekibi, ayni zamanda yaylalarda düzenlenen senliklerde de görev yaparak Ordu turizmine katki sunuyor.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskani Cevdet Çaglar, kente gelen yerli ve yabanci turistlere öncelikli olarak sehrin tanitiminda yardimci olduklarini belirterek, “Ordu’ya gelen yerli ve yabanci turistlere bünyemizde bulunan ve 4 bil bilen zabitalarimiz ile yardimci oluyoruz. Sehrimizin tarihi ve turistik yerlerini tanitiyoruz” dedi.

Daire Baskani Cevdet Çaglar yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in baslattigi turizm hamlesi ile ilimize her yil binlerce yerli ve yabanci turist geliyor. Bu durum karsisinda bizlerde ekibimizi her yil oldugu gibi bu yaz dönemi için de hazirladik. Bünyemizde 4 dil bilen 10 Zabita ve bir Zabita amirimiz bulunuyor. Ilimize gelen özellikle yabanci turistlerimize Ingilizce, Almanca, Japonca ve Arapça dilleri bilen zabita arkadaslarimiz her konuda destek verecekler. Genel itibariyle Altinordu, Ünye, Fatsa, Persembe ve Gülyali ilçelerimizde görev yapacak olan bu ekiplerimiz diger ilçelerimizde düzenlenen yayla senliklerinde ayni sekilde görev yapacaklar.”
Kaynak: İHA