Mus'ta Üniversite Ögrencileri Için Ney Kursu

Mus Alparslan Üniversitesi (MAUN) tarafindan ögrenci ve personellere yönelik ‘ney kursu’ açildi.

Mus'ta Üniversite Ögrencileri Için Ney Kursu
Mus Alparslan Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesinde görevli Türk Din Musikisi Ögretim Görevlisi Zeynep Türkoglu tarafindan açilan kursa 100’e yakin ögrenci kayit yaptirdi. Hafta içi ve hafta sonu kurslara katilan ögrenciler, burada ney üfleyerek hem stres atiyor hem de ruhlarini dinlendiriyor.

MAUN Islami Ilimler Fakültesi Türk Din Musikisi Ögretim Görevlisi Zeynep Türkoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, ögrencilerin burada hem ney hem de ritim dersleri aldigini söyledi.

Ögrencilerin bos vakitlerini verimli degerlendirdigini ifade eden Türkoglu, “Ögrenciler çesitli illerden buraya geliyorlar ve yurt okul arasinda gidip geldikleri için çok fazla sosyal etkinlik sahibi degiller. Bu tip kurslarin ögrencilerin verimli vakit geçirmeleri açisindan çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Kursu ilk açtigimizda 100’ün üzerinde kayit ortaya çikti. Ney zor bir enstrüman ve sabir isteyen bir ugras” dedi.

Yaklasik 4 aydir ney kursuna devam ettigini belirten MAUN Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik 3. sinif ögrencisi Sevgi Etkuserten ise “Su anda birkaç parça çalabiliyorum. Salavat ve degisik ilahileri çalmayi seviyorum. Ney ruhumu dinlendirdigi ve doga ile uyumumu sagladigi için bu enstrümana yöneldim ve ney üflemeyi çok seviyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA