Mcdonald's Rusya'daki Subelerini Satiyor

ABD merkezli fastfood restoran zinciri McDonald’s, Rusya’daki subelerini satacagini duyurdu.

Mcdonald's Rusya'daki Subelerini Satiyor
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldiri baslatmasinin ardindan ülkeden çekilme karari alan firmalara McDonald’s da katildi.

Amerikan kültürünün simgelerinden fastfood restoran zinciri McDonald’s, 32 yildir faaliyet gösterdigi Rusya’dan çekilme karari aldigini ve buradaki subelerini satacagini açikladi.

Isletmelerini yerel bir yatirimciya satmayi planlayan McDonald’s tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’daki çalisanlarin subeler kapatilana kadar maaslarini almaya devam edecegi belirtildi.

McDonald’s’in CEO’su Chris Kempczinski ABD basinina yaptigi açiklamada bu karari vermenin kolay olmadigini ifade ederek, “Bazilari yiyecege erisim saglamanin ve on binlerce siradan vatandasi çalistirmaya devam etmenin yapilacak en dogru sey oldugunu düsünebilir. Ancak Ukrayna’daki savasin yol açtigi insani krizi görmezden gelmek mümkün degil” dedi.

Birçok marka ve restoran zinciri Rusya’daki faaliyetlerini kismen veya tamamen durdurma karari almis ancak yalnizca bir kaç marka ülkeden tamamen çekilecegini açiklamisti. McDonald’s da Mart ayinda, faaliyetlerini geçici olarak durduracagini açiklamis, ancak birçok çalisan ve aktivist markanin tamamen ülkeden çekilmesi için baski uygulamisti.

McDonald’s’a ait restoranlarin satisinin ardindan artik marka ve logosunun kullanilamayacagi belirtildi.

ABD merkezli McDonald’s’in 100’den fazla ülkede 39 bin restorani bulunuyor.
Kaynak: İHA