Malatya'da Restoran Ve Kafeler Dijitallesiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) ve Google is birligi ile gerçeklestirilen “Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor” Projesi’nin Malatya’da tanitimi yapildi.

Malatya'da Restoran Ve Kafeler Dijitallesiyor
Türkiye’deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini saglamak ve gelirlerini artirmak amaciyla TESK ve Google.org isbirligi ile baslatilan Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi Egitim Tiri Malatya’da çalisma yürüttü. Projenin Malatya açilis törenine Il Ticaret Müdürü Ahmet Demirbag, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (MESOB) Baskan Vekili Orhan Özbek, Malatya Lokantacilar Odasi Baskani Murat Keskin ile oda baskanlari ve esnaflar katildilar.

Malatya Lokantacilar Odasi Baskani Murat Keskin, “Malatya Lokantacilar Odasi olarak bu projeyi gerçeklestirmedeki amacimiz bizim sektördeki iki büyük sirketin esnafimizin üzerindeki büyük bir yükü kaldirmak amaciyla kendi esnafimizi kendi dijital platformunu olusturmaktir. Insallah Malatya’ya ve esnaflarimiza da faydamiz olur. Bunlar haricinde sadece lokantacilar ve kafeciler degil, diger esnaflarimizda gelip buradaki bu olusumu görüp burada bilgilerden faydalanabilir. Insallah Malatya için hayirli bir proje olur” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (MESOB) Baskan Vekili Orhan Özbek, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu ve Google is birligi ile gerçeklestirilen Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi egitim TIR’i Malatya’ya gelerek burada esnaflarimiza tanitim yapacak. Insallah esnaflarimiz yararlanir. Bu projede emegi geçen, basta TESK Genel Baskanimiz Bendevi Palandöken olmak üzere herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Malatya Ticaret Il Müdürü Ahmet Demirbag, “Esnafimiz dijitalleserek, dijital metotlarla pazarlama tekniklerini uygulayarak daha verimli ticarete ve sonuca ulasabilmesi için güzel bir proje. Insallah bu projeden özellikle restoran ve kafelerimiz yeterince faydalaninca dijital metotlarla pazarlamalarini yapar ve daha büyük ve yüksek cirolara sahip olabilirler” seklinde konustu.

Egitim Uzmani Emrah Dastan ise “Pandemide online yeme içme sektörünün nominal olarak yüzde 100’ün üstünde büyüdügü, online siparislerin dört kat arttigi dikkat çekiyor. Pandemi ile degisen müsteri davranislarina göre, mobil telefonlar online sipariste en çok kullanilan araç haline geldi. Bu verilerden yola çikilarak, Ticaret Bakanligi’nin öncülügünde Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi ile Türkiye’deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini saglamak ve gelirlerini artirmak amaciyla çevrimiçi ve çevrimdisi egitim programi tasarlandi. Dijital beceri egitimlerine yönelik olusturulan www.esnafakademi.org egitim portali olusturuldu. Kullanicinin ihtiyaçlarina göre kisisellestirilebilen bir ögrenme deneyimi sunan esnafakademi.org egitim portali içerisinde ‘Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama’ modülleriyle isletmeler hemen hayata geçirebilecekleri pratik önerileri ögreniyor. Ayrica egitimler çerçevesinde isletmelerin haritalara kayit süreçleri, dogru yemek fotograflari için ipuçlari, dijitalde promosyon ve kampanya, müsteri yorumlarini yanitlama gibi basliklarda egitimler bulunuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA