Kocasinanli Gençler Çanakkale Ruhunu Yerinde Hissedecek

Kocasinan Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen ’Asim’in Nesli Çanakkale’de’ projesi çerçevesinde okullarinda basarili olan ögrenciler, Çanakkale gezisi ile ödüllendirildi. Istiklal destaninin yazildigi Çanakkale’ye gidecek olmanin mutlulugunu yasayan ögrenciler, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

Kocasinanli Gençler Çanakkale Ruhunu Yerinde Hissedecek
Kocasinan Belediyesi, okullarinda basarili olan ögrencileri ’Asim’in Nesli Çanakkale’de’ projesi çerçevesinde Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Ilk kafile için belediye hizmet binasi önünde ugurlama töreni gerçeklestirildi.

Törende ögrencilerin ailelerinin de heyecanli olmasi dikkat çekti. Istiklal destaninin yazildigi Çanakkale’ye gidecek olmanin mutlulugunu yasayan ögrenciler, aileleri ile vedalastiktan sonra yola çikti. Proje hakkinda açiklama yapan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak vatan sevgisi, millet ve bayrak bilincini gelecegin teminati olan çocuklarimiza ve gençlerimize aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. ‘Geçmisini bilmeyen gelecegini bilemez’ anlayisiyla gelecegimizi daha emin adimlarla kurmak için geçmisimizi her zaman bilmeli ve hatirlamaliyiz. Bu çerçevede bir farkindalik olusturarak gençlerimize tarih bilincini kazandirmak ve vatan sevgisini artirmak için ecdadimizin göstermis oldugu fedakarliklari ‘Asim’in nesli Çanakkale’ projesiyle yasatmak istedik. Geleneksel hale gelen ve 2 yildir pandemi nedeniyle gerçeklestirilemeyen projemizi, bu yil tekrardan baslattik. Proje çerçevesinde gelecegimizin teminati çocuklarimiz, atalarinin tarih yazdigi topraklarda yedi düvele karsi verdigi mücadelenin hangi zor sartlarda oldugunu ögrenecekler. Destanlarimizin ve tarihimizin, gelecek kusaklara aktarilmasinda böyle çalismalarin önemli olduguna inaniyoruz. Ayrica projenin ögrenciler arasinda faydali bir yarisa dönüserek, basari oraninin yükselmesine katki saglayacak. Bir kez daha dile getiriyorum ki; vatanini, milletini ve kutsal degerlerini korumak için savasan ve bu ugurda canini veren aziz sehitlerimiz asla unutulmayacak. Bu vesileyle sehitlerimize sükranlarimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Gazilerimize saglikli, sihhatli hayirli ömürler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Ögrenciler ise böyle anlamli ve güzel bir projeyi hayata geçirdigi için Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA