Kayapinar Belediyesinden Aricilik Ekonomisine Destek

Diyarbakir’in Kayapinar Ilçe Belediyesi tarafindan 2021 yilinda baslatilan ’Kovan Destekli Sürdürülebilir Aricilik Projesi’ çerçevesinde açilan aricilik kursunu tamamlayan 100 kursiyere ücretsiz kovan dagitildi. Dagitim törenine katilan Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Arif Karaman, emegi geçenlere tesekkür ederek, belediye olarak ekonomiye ve üretime destek olmayi sürdüreceklerini söyledi.

Kayapinar Belediyesinden Aricilik Ekonomisine Destek
Diyarbakir’in Kayapinar Ilçe Belediyesi tarafindan Diyarbakir’da aricilik ve bal üretiminin yayginlastirilmasi için 2021 yilinda baslatilan Kovan Destekli ’Sürdürülebilir Aricilik Projesi’ çerçevesinde açilan aricilik kursunun egitimleri devam ediyor. Kayapinar Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünde görevli ziraat mühendisleri tarafindan verilen egitimleri tamamlayan 100 kursiyere ari kovani dagitim töreni gerçeklestirildi.

Ekolojik Egitim Bahçesinde düzenlenen ücretsiz kovan dagitim törenine Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Arif Karaman, egitmenler ve kursiyerler katildi.

Baskan Vekili Karaman, proje neticesinde aricilik ile geçimlerini saglayan vatandaslara destek olmakla birlikte diger vatandaslara da ek gelir ve gelir çesitliligi olusturabilecekleri yeni bir alan olusturup, üretim kosullarini iyilestirmek, piyasa degeri yüksek bal ve ari ürünlerinin üretilmesi konusunda egitim verildigini söyledi.

Baskan Vekili Karaman, Belediye olarak aricilik ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA