Karacabey Yeniköy Merkez Cami Yenileniyor

Karacabey’in yazlik tatil bölgesi Yeniköy’deki merkez cami olarak bilinen Bayramdere Yeniköy Camii, mevcut kapasiteyi tasiyamiyordu. Müjdeyi, Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan verdi. Özkan, hayirsever isadami Idris Türk’ün katkilariyla, mevcut caminin yikilarak daha kullanisli bir yapi ile yeniden insa edilecegini söyledi.

Karacabey Yeniköy Merkez Cami Yenileniyor
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, Yeniköy’de mevcut kapasiteyi karsilamakta zorlanan merkez caminin yikilarak yerine yeni bir cami yapilacagini müjdeledi. Baskan Ali Özkan, önceki gün gerçeklesen görüsmede Isadami Idris Türk, Yeniköy Camii Dernek Baskani Sadi Alagöz, TÜRSAB Asya Bölge Temsil Kurulu Üyesi Mustafa Yasin Çakar ve Mimar Sedat Ceyhun ile bir araya geldi. Görüsmede, Yeniköy’de mevcut kapasiteyi karsilamakta zorlanan merkez caminin yikilarak, yerine ortalama 400 kisi kapasiteli bir cami yapilacagi duyuruldu.

Baskan Özkan, mevcut cami kapasitesinin son yillarda talebe yetersiz kaldigini ve bu yüzden gelismenin yazlik tatil bölgesi için sevindirici oldugunu belirtti.

Özkan, yaklasik 400 kisilik insa edilecek caminin bir külliye görünümü ve isleviyle insa edilecegini belirterek, içerisinde yemekhane, mutfak, sadirvan, tuvaletler, imam odasi, dernek odasi, kuran kursu ve bayan mescit gibi bölümlerin de yer alacagini söyledi.



Özkan, “Yeniköy’deki vatandaslarimizin bir istegiydi bu. Özellikle yaz aylarinda, Ramazan aylarinda cami yetersiz kaliyordu. Yeni cami yapilmasi için yer talebi vardi ancak yer bulunamamisti. Hayirsever isadami Idris Türk ile vesileyle karsilastik. Çok güzel bir mimari, planlama ile bir külliye seklinde ve çok güzel bir camiyi insallah Yeniköy’e kazandirmaya vesile olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Basta hayirseverimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan, cami insaati sirasinda cemaat için uygun mescit alanin da ayni zamanda müteahhit olan Cami Dernek Baskani Sadi Alagöz tarafindan saglanan yapida geçici süreyle sürdürülecegi ögrenildi. Gerçeklesen ziyaretin sonunda ise Idris Türk, Baskan Ali Özkan’a hat sanati ile yazilmis bir eser takdim etti. Özkan da Türk’e, Karacabey motiflerinden olusan porselen hediye etti.
Kaynak: İHA