IDC Türkiye CIO 2022 Zirvesi'nde Bagcilar Belediyesine Ödül

Bu yil 13.’sü düzenlenen IDC Türkiye CIO 2022’de bilisim liderleri ödüllendirildi. 66 kurumdan 210 projenin yaristigi zirvede Bagcilar Belediyesi, Isin Gelecegi-Insan Makine Isbirligi kategorisinde “Yapay Zeka Destekli Akilli Basvuru Sistemi” projesiyle ödüle layik görüldü.

IDC Türkiye CIO 2022 Zirvesi'nde Bagcilar Belediyesine Ödül
Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör kurumlarinin BT (Bilgi Teknolojisi) yöneticileri ‘13. IDC (International Data Corporation) Türkiye CIO Zirvesi’nde bir araya geldi. 13-14 Mayis 2022 tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen etkinlige 200’den fazla BT lideri katilarak dijital inovasyon çagina ait deneyim ve öngörülerini paylasti. Ayrica gerçek hayattan basari hikayelerinin yer aldigi sunumlarla derinlemesine soru-cevap bölümlerini içeren paneller yapildi.

210 proje arasindan seçildi

66 kurumdan temsilcinin de katildigi zirvede en iyi projeler de ödüllendirildi. Yarisan 210 proje arasinda Bagcilar Belediyesi’nin “Yapay Zeka Destekli Akilli Basvuru Sistemi Projesi” de “Isin Gelecegi - Insan Makine Isbirligi (Future of Work - Human Machine Collaboration) kategorisinde ödüle hak kazandi.

"Referans alinan bir konuma geldik"

Bagcilar Belediyesi’nin gerçeklestirdigi örnek uygulamalarla bugüne kadar birçok platformda ödül kazandigini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Teknolojiyi yakindan takip eden bir yerel yönetim olarak, yillar içerisinde basta dijital projeler olmak üzere kamu sektöründe referans alinan bir konuma geldik. Bu basarinin saglanmasinda emegi geçen bütün mesai arkadaslarimi da tebrik ediyorum” dedi.

Yapay Zeka Destekli Akilli Basvuru Sistemi Projesi, basvuru merkezlerinde entegre bir yapay zeka (AI) modelinin, kuruma gelen talep-sikayet basvurularinin dogru is süreçlerine aktarilmasini saglayan, kurumsal otomasyondaki önemli bir katmani içeren özel bir proje olma özelligi tasiyor.
Kaynak: İHA