Gökova Bisiklet Turu'nun Startini Baskan Gürün Verdi

16’ncisi düzenlenen Gökova Bisiklet Turunun startini Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs verdi.

Gökova Bisiklet Turu'nun Startini Baskan Gürün Verdi
Bu yil 16’ncisi düzenlenen Gökova Bisiklet Turunun starti Iskender Alper Konakalti Kültür Merkezinde verildi.

Start törenine Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, CHP Mugla Il Baskani Adem Zeybekoglu ve bisikletçiler katildi.

240 bisikletçi katildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese Belediyesi ve Mugla Bisiklet Derneginin destekleriyle bu yil 16’ncisi düzenlen Gökova Bisiklet turuna Mugla, Antalya, Istanbul, Izmir, Eskisehir, Bolu, Bursa, Ankara, Kocaeli, Aydin, Hatay, Adana, Malatya, Kocaeli, İçel, Çanakkale, Kirklareli, Edirne’den toplam 240 bisikletçi katildi.

Bisikletçiler 16 Mayis Pazartesi günü verilen start ile birlikte Akyaka’dan Akbük’e 25 km pedal çevirecekler. 17 Mayis tarihinde Akbük’ten Ören Çökertme Koyuna gidecek olan bisikletçiler buradan Mazi, Yali, Çiftlik üzerinden Bodrum’a ulasacaklar. 240 bisikletçi ertesi gün feribot ile Bodrum’dan Datça’ya geçecek. Datça’dan Marmaris’e geçecek olan bisikletçiler turu Akyaka’da tamamlayacak.

Bisikletçilere seslenen Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs “Pandemi dolayisiyla uzun zamandir birlikte olamamistik. Mugla’nin tüm dogal güzelliklerini göreceksiniz ve bu güzellikleri geldiginiz illerde anlatacaginiza inaniyorum. Büyüksehir Belediyesi ve Mentese Belediyesi olarak sizlerin yanindayiz” dedi.

Baskan Gürün; “Mugla güzel cografyasi ile farkli degerlere sahip”

Bisiklet turunun startinda konusan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Mugla’nin kendine has kültür ve dogal güzellikleri arasinda güzel bir olmasini dilerken , “ Bisiklet sporunda gelinen nokta bizleri çok memnun ediyor. Özellikle çocuklarimizin, gençlerimizin ve kadinlarimizin bisiklet sporuna önem vermesi gelecek açisindan çok önemli. Mugla, güzel cografyasi, kültür ögeleri ile bisiklet turu için önemli degerlere sahip. Kendi kültürünü muhafaza eden dejenere olmamis, kendi yasamini geleneksel olarak devam ettiren bir kültüre sahip kentimizde bisiklet turuna katilan bütün katilimcilara iyi seyahatler diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA