'Firat Turu' Destek Programiyla Bölge Turizmi Canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyet gösteren Firat Kalkinma Ajansi (FKA) tarafindan TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazig, Bingöl, Tunceli) turizmin canlandirilmasi amaciyla 2022 Yili Firat Turu Destek Programi baslatildi.

'Firat Turu' Destek Programiyla Bölge Turizmi Canlanacak
TRB1 Bölgesinin yeni bir tur destinasyonu haline getirerek markalastirmak amaciyla yürütülecek olan programla, bölgenin yeni bir destinasyon olarak tanitilarak turizm faaliyetlerinin ve gelirlerinin artirilmasi ile bölgeye gelen tur sayilarinin artirilmasi ve zaman içerisinde süreklilik kazandirilmasi amaçlaniyor.

Özellikle son yillarda turizme yönelik önemli çalismalara imza atan Firat Kalkinma Ajansi, baslatmis oldugu “Firat Turu” programiyla TRB1 Bölgesini ziyaret eden yerli ve yabanci turist sayisini arttirmayi hedefliyor.x

“Çok güzel geri dönüsler aldik”

Programa iliskin açiklamalarda bulunan Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu, Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasiyla beraber turizm sektöründe hareketlenmeleri de beraberinde getirdigini belirterek, “Ilana çiktigimiz programimizla turizm sektöründe yasanan canlanmanin bölgemizde daha da hareketli olmasini hedefliyoruz. Ajansimiz son yillarda turizme yönelik çok önemli çalismalara imza atti. Yukari Firat Havzasi Turizm Destinasyonu Gelistirilmesi ve Markalastirilmasi Sonuç Odakli Programimiz çerçevesinde yaptigimiz çalismalarla öncelikle bölgemizdeki trekking rotalarimizi belirledik. Yine düzenledigimiz programla ülkemizin önemli turizm acentelerini, sosyal medya fenomenlerini bölgemizde misafir ettik. Daha sonra Firat Turu Projemizi baslattik. Geçen sene projemize pandemi dönemi olmasina ragmen çok sayida basvuru oldu. Düzenledigimiz programla bölgemize tur firmalari çok sayida turist getirdi. Çok güzel geri dönüsler aldik. Bölge illerimizi çok sayida turist ziyaret etti” ifadelerini kullandi.

“Bölgemizde daha fazla yerli ve yabanci turisti agirlanmayi hedefliyoruz”

Malatya, Elazig, Bingöl ve Tunceli illerinin tarihi, dogasi, kültürel özellikleri ve yöresel lezzetleriyle çok önemli bir turizm degerini içerisinde barindirdiginin altini çizen Yogunlu, söyle konustu:

“Ajans olarak paydaslarimizla birlikte yaptigimiz çalismalarla önemli bir turizm destinasyonu olan bölgemizde daha fazla yerli ve yabanci turistin agirlanmasini hedefliyoruz. Bu

dogrultuda hayata geçirdigimiz önemli projelerden biri olan Firat Turu Projemizi bu yilda baslattik. Programimiza online basvurulari almaya basladik. Insallah pandeminin etkisinin azalmis olmasinin da etkisiyle çok sayida misafirimizi bölgemizde agirlamis oluruz. Tur firmalarinin basvurularini bekliyoruz. Basvuruda bulunmak isteyen firmalarimiz projeye iliskin detayli bilgiye ve basvuru sartlarina www.fka.gov.tr adresinden ulasabilirler.”
Kaynak: İHA